met de kikker en een zak patat.

Auteur: ans holthuijsen geb, kuppers ,lelystad,

ben nu alweer 62 jaar, maar ik herinner mij de tram de kikker nog heel goed!!als kind ik was6 a7 jaar, ging ik van uit de bestevaarstr,naar de ruyterweg,om samen met mijn moeder en zus, naar de stad in a,dam,te gaan,om te winkelen,dat vonden wij niet altijd leuk,dat winkelen,het duurde altijd zo lang ,in onze gedachte,we wilde liever rond rijden in de kikker,en dan kijken wat er allemaal binnen kwam aan publiek,ook de houten banken, en latjes vloer,en verlichting binnen dat blauwe licht, plus de conducteur ,met zn,geld wissel automaat op zn buik, ik genoot er als kind erg van, maar het meest genoot ik als we, in de stad op de spuistraat,voor we naar huis gingen,een heerlijke groote zak patat kreeg,en dan met de kikker, naar huis reed ,,maar o, wee in de kikker mocht, niets gegeten worden!! maar de patatlucht rook je al van ver,,ging dan op het achterbalkon staan in de hoop dat de conducteur, niets in de gaaten had, als hij in de buurt was deet ik gauw de zak dicht,en hield mijn mond dicht, toen ik ouder werd en de kikker niet meer reed,vond ik dat heel erg,er was weer een stukje uit mn jeugd weg ,,en dat alleen maar, om op de ruyterweg een asfald weg te maaken voor het auto verkeer,,nu rijd er weer een tram!!na zoveel jaar!! maar niet zo gezellig als de kikker!!!