Niks kaalslag

Auteur: Paulus de Wilt

De Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark verspreid helaas verhalen over het nieuwe ontwerp die niet helemaal waar zijn. Ook de bomen die door de vrienden van een lintje zijn voorzien staan voor een heel groot deel niet op nominatie gekapt te worden!
Wat er wel in het plan staat, is dat er rondom de eventuele afslag van de Lelylaan (als die er komt) en tussen de afslag en de weg zelf er heel veel nieuwe (en grote) bomen geplant gaan worden. Daartoe moet er ook een aantal eerst gekapt worden. Dat is heel normaal onderhoud en herinrichting van een park. In totaal wordt het een stuk groener dan het nu is. We zouden het ook kunnen laten zoals het is, maar ik ben er van overtuigd dat het met dit ontwerp - nu en in de toekomst - een stuk mooier wordt.
Overigens vind ik een fotowedstrijd over dit mooie deel van het park een prima initiatief, het deel wordt echter niet bedreigd.