Warung Semarang (eten in de garage)

Auteur: Marcel de Graaf

Aan de andere kant van het De Grote Geusplein, schuin tegenover 'De Huiskamer van Geuzenveld', zat een klein Indisch restaurantje.....Misschien ken je het wel....Warung Semarang.

Lieve mensen en heerlijk eten in een tot eethuis omgebouwde garage.
Tot aan mijn vertrek uit de buurt, at ik er en haalde ik er geregeld eten.

Helaas is het restaurantje aan een triest einde gekomen. Op een dag was het leeg en ik hoorde dat dat kwam door een torenhoge belastingschuld.

Ik frequenteerde De Luifel ook wel, maar in een later stadium, toen Ton achter de bar stond en bolle Bertus.
De Luifel was gezellig, vooral als jongens als Arno de Groot en zijn voetbalvrienden de boel eens op stelten kwamen zetten, maar ook daar is de klad ingekomen.
Een latere eigenaar, ik geloof Aad, maakt er nogal een potje van. Junks en dealers bepaalden het beeld aan de bar.

Trouwens mijn grootouders hebben jaren in de Van Beuningenstraat gewoond. Mijn vader is er opgegroeid, dus je begrijpt ik ben erg blij verrast met deze leuke en onderhoudende sit.