re: vooroordeel??

Auteur: Hannelore de Groot

Beste Jan Rutgers,

Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben opgegroeid in de Staatsliedenbuurt in de van Beuningenstraat tussen 1963 en 1985. Ik vind de tijd tussen 1963 en 1975 mijn kindertijd nog steeds de mooiste tijd van mijn leven en dat heeft zeker aan de buurt en zijn mensen gelegen. Ik heb nog het staartje van die oude sfeer die jij bedoelt meegemaakt. Dat verdween allemaal zo na 1975 toen iedereen wegtrok naar Purmerend enzo. De gemeente Amsterdam heeft de buurt echt helemaal laten verloederen in die tijd. Die krakers heb ik altijd afschuwelijke figuren gevonden, maakten de verloedering nog erger dan ie al was. Nee, ze waren echt geen aanwinst voor de buurt al zagen ze dat zelf anders. En dat de buurt er nu beter voor staat is echt hun verdienste niet.