Schone Knieën

Auteur: Maria Knijn

Ha Inge de Quack,
Ik ken jullie familie natuurlijk ook, ik zat op de Liduina, jullie familie stond inderdaad bekend als een beetje ruig, maar schoffies, nee dat niet.
Ik ken James, volgens mij heeft hij bij mijn broer Fons in de klas gezeten en jou uiteraard, je bent ook op onze reünie geweest in 1993 en meis, ik voel met je mee hoe dit is beschreven.
Onbegrip kan veel pijn doen, maar ik neem aan dat Joke dat niet zo heeft bedoeld.
Wij stonden ook uiteraard onder invloed van de meningen van onze ouders he en in die tijd was er nog zoveel onwetendheid en onbegrip.
Ik weet zelf behoorlijk veel van de Indische cultuur en het verzanden tussen 2 culturen, dat heeft aardig wat jongeren opstandig gemaakt.
Velen kregen ook een bijzonder spartaanse opvoeding om maar vooral niet op de vallen tussen de belanda's.
Inge, ik hoop dat je verder leuke contacten via hier zult krijgen en positievere herrinneringen hoor, ik weet zelf ook van vroeger dat alleen Oma Klaver uit onze straat tv had en wij daar voor 10 ct op woensdag en zaterdagmiddag tv mochten kijken.
Wij kregen daar dan wel een glaasje limonade met één koekje bij. Alle kinderen op de grond en enorme indruk maakte het, totdat wij zelf tv kregen en het bij ons in huis een drukke kliek werd, met de putjes van het tapijt in je kont van het op de grond zitten hahaha. Cocosmatten waren het met van die geweven bolletjes.

lieve groetjes Ria Knijn