de Kinkerbuurt

Hallo beste Frits,
Ik ken je niet maar er borrelen veel herinneringen naar boven bij mij. Ik werkte veel in deze buurt. Onze timmerwerkplaats bevond zich op de Jacob van Lennepkade. Bij een bakkerij op de hoek van de Ten Katestraat en de Hasebroekstraat was men door de houten vloer gezakt. Daar moest onze firma een nieuwe betonvloer in maken zodat men de vloer kon betegelen. Dat kan namelijk niet op een houten vloer. Vele onderhoudsklussen heb ik uitgevoerd in deze buurt. Ook veel vuil gestort op de stortplaats tweede Kostverlorenkade bij de Jan Hansenstraat. Daar is ook onze laatste handkar in verdwenen. De bioscoop ben ik geloof ik één keer ingeweest. Ik woonde niet in deze buurt. Maar de snoepmevrouw komt me bekend voor. Die had je ook in de bioscopen op de Haarlemmerdijk, misschien niet dezelfde mevrouw maar een die heel veel op jouw beschrijving leek. Verder kwam je in de buurt veel, loodgieter De Boer tegen. Werkplaats Borgerstraat. In zijn werkplaats stond een kist waar alle afvalstukjes lood en koper in verdween. Hij woond nu in Bloemendaal!!! Grapje, maar toch? Verder vind ik dat de Kinkerstraat naar de gallemieze is geholpen door de nieuwbouw. Zoiets had helemaal behouden moeten blijven, in een oude gerenoveerde staat.