Torresstraat

Auteur: Anna

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn man, op zoektocht gegaan in Amsterdam, onder andere op zoek naar de Torresstraat, de straat waar mijn opa voor en begin tijdens de oorlog heeft gewoond. Verhalen kan hij niet vertellen zijn verleden doet hem te veel pijn, en nu, nu hij ongeneeselijk ziek is en niet lang meer zal leven, blijven er vragen, niet alleen van mij maar ook van zijn kinderen waar onder mijn vader, hij weet niets of heel weinig van zijn vaders jeugd. Daarom zijn wij de zoektocht begonnen, archiefen doorgespit, adressen opgezocht en achterhaald. En zaterdag stonden we er dan, huizen vertellen veel, maar niet de herringeringen, en daarom ben ik zo blij dat ik nu deze site gevonden heb, met de herringeringen van mensen, misschien wel de meest alle daagse dingen, die voor ons, als (klein)kinderen zoveel waarde hebben.
en nog vele generaties hierna.