Bouwvakkersrellen

Auteur: Bezoeker

Al hoewel ik pas 11 jaar was, ben ik daar geweest. Al die jaren was het al onrustig in de stad, provo's, gerotzooi bij de Sloterplas enz. Wij luisterden toen destijds veel naar de politieradio. Mijn vader was nogal aktief in de vakbond.
Op een gegeven moment was het wel duidelijk dat er wat gaande was. Ondanks een uitdrukkelijk verbod om er heen te gaan deed ik dat toch.
De hele sfeer ademde wat van een revolutie. Maar dat was niets nieuws. Er waren steeds rellen in de stad. Wat nieuw was, was dat er nu ook "gewoon volk "bij betrokken was.
Het was een chaos, op de Nwe Zijds Voorburgwal lagen krantenauto's omver, grote rollen papier werden in de fik gestoken. De politie en brandweer moest zich terugtrekken tegen de overmacht. Later kwam er versterking van een zgn karabijnbrigade, er werd met geweren met scherp geschoten.
De bouwvakkersrellen waren slechts een aanleiding naar mijn mening, van, wij pikken het niet meer. Alles wordt ons maar opgelegt door bazen en stadsregenten.
Het is ongelooflijk dat er nu veel ergere dingen gebeuren en nu gebeurt er niks.
Het was echt wij tegen de regenten, en zie, hoe weinig is er veranderd.