aanvulling op verhaal Gerard

Auteur: null

Ik ben in de oorlog geboren op de Hoofdweg, hoek Erasmusgracht. Beneden, waar nu nog een kapsalon zit, was destijds en ook nog jaren daarna, een melkboer/kruidenier gevestigd. De melkboer ventte de melk met zijn kar uit. We gingen naar beneden met de melkkan. Zijn vrouw stond in het winkeltje en verkocht de suiker, thee etc los in puntzakken. Ze had ook snoep. Ik heb nog steeds dierbare herinneringen aan de platte, enigszins zachte droplollies.
Verder herinner ik mij nog de drogist, naast apotheek De Liefde. Deze drogist was erg discreet met het verpakken van het maandverband in een bruin papier. Aan de overzijde was ook nog een boekhandel/annex prive-bibliotheek. Je kon er voor 10 cent een boek lenen.