Pater Dury

Auteur: Fred van der Horst

Pater Dury is ook voor mij een bekende naam want ik heb een poosje in de huiswerkklas van deze Pater gezeten. Na schooltijd fietsten we (ik ging meestal samen met m'n vriendje Freddie Bergman) dan via de Frederik Hendrikstraat, naar de Bilderdijkkade, tegenover het Bilderdijkpark, en maakten dan ons huiswerk in een zaal onder de kerk. In die zaal stond echter een geweldige jeugd bibliotheek en als je dan klaar was met je huiswerk mocht je een boek of striopverhaal uitkiezen dat je dan mocht lezen. Ik was in de tijd gek op Kuifje en was dan ook altijd heel snel klaar met m'n huiswerk. Ik herinner mij ook nog dat Pater Dury een boot had waarin hij dan met kinderen ging varen. Ikzelf ben nooit mee geweest maar er werd wel over gesproken in de "huiswerkklas".