Laat De Otter staan!

Auteur: Huib de Vries

Als nazaat van een houtzaagmolenaar die in 1838 op de werf van molen De Otter werd geboren én als liefhebber van de oude stad Amsterdam, moet ik pleiten voor het voortbestaan van deze molen op zijn originele plek. Waar kom je ter wereld zo'n oud stukje 'oer-industrie' in een stad nog tegen?
De molen kan niet meer zagen, is een argument. Nee, daar hebben we tegnwoordig enorme fabrieken voor.
Maar de molen herinnert ons nog steeds aan een bijna vergeten verleden. Laat hem 'voor-de-prins' draaien, desnoods door electriciteit voortbewogen. Maak er een informariecentrum in, organiseer rondleidingen voor geïnteresseerden. Kleine buurt tentoonstellingen kunnen er gehouden worden, voor basisscholen is het een prachtig aanschouwelijk object, etc. etc.
Mensen, gun Amsterdam deze bijzondere paltrokmolen: laat "De Otter" staan!!

Huib de Vries