Hilbert

Yep, weer een naam opgediept uit het stoffig verleden, mooi Hilbert.
Eb Vlug, ergens in de buurt van de Diderotstraat, waar later het zo alom bekende Buddha is ontstaan. Het is ook waar ik mijn extra zakgeld vandaan haalde door met opgespaarde oude kranten, tijdschriften en andersoortig papier op een karretje langs te gaan... waar Eb of een van zijn handlangers de boel op een weegschaal gooide en er verder geen discussie was over het te ontvangen geld, je nam wat je kreeg. Soms was het zo dat we (mijn gabbertje en ik) het geluk hadden wat oud ijzer te hebben kunnen veroveren, want daar kreeg je veel meer voor dan voor oud-papier, vooral koper en lood (gepikt raamlood haha) deed het goed. Hoewel de kiloprijs wel erg fluktueerde voor papier zowel oud-ijzer en het er ook van af hing hoe Eb zijn petje stond, hij was een nogal nors persoon in mijn herinnering.