Opening Broedplaats De Vlugt

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Creatieve broedplaats De Vlugt opent op 4 september 2010 feestelijk haar deuren. Om 14.00 uur openen wethouder Maarten van Poelgeest en portefeuillehouder Paulus de Wilt de oude blauwe school aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Nieuw-West officieel. Daarna is er een uitgebreid feestelijk programma, dat voor iedereen vrij toegankelijk is.

Kunstenaars steken steeds vaker de ring over om hun creativiteit te ontplooien. Momenteel bouwen kunstenaars en creatieve ondernemers aan De Vlugtlaan voormalige klaslokalen om tot atelier, kantoor, muziek-, film- of fotostudio. De creatieven zullen zich collectief en individueel inzetten voor het samenleven in de wijk.

Wie wil kan op zaterdag 4 september een kijkje komen nemen in de studio's, ateliers en werkplaatsen. In sommige ruimtes worden workshops gegeven. Iedereen kan zich hier voor opgeven op de dag zelf. Op een podium in de binnentuin treden muzikanten en andere lokale artiesten op. Ook wordt de West Art Stimuleringsprijs (voorheen H-art prijs) uitgereikt voor het meest invloedrijke kunstevenement in Nieuw-West van dit jaar. Voor kinderen is er een speciaal programma.

Programma
13.00 uur Vrolijke optocht door de buurt om bewoners mee te nemen naar De Vlugt