Meld je aan

Broedplaats De Vlugt

In een voormalige school aan de Burgemeester de Vlugtlaan huist tegenwoordig een pluriforme groep creatieve ondernemers. Sinds april 2010 doen de voormalige klaslokalen in de rechtervleugel van het gebouw dienst als atelier, kantoor, geluids-, film- of fotostudio.

De ruimtes worden door de diverse kunstenaars optimaal benut. In De Vlugt ontstaan dagelijks talloze creatieve ideeën!

wonderlijke glascreaties – indrukwekkend poppenspel – bijzondere foto’s – unieke onderzoeksplannen – poëtische teksten – oogstrelende sieraden – ludieke geluidsfragmenten – kleurrijke schilderijen – vernieuwende ontwerpen

In de linkervleugel komen buurtjongeren samen bij Streetcornerwork. Daarboven zit een gymzaal die gebruikt wordt voor schoolgym, judolessen en taekwondo.

Centraal punt
Sinds het gebouw nieuwe huurders heeft, is de buitenkant geschilderd en de oprijlaan aangekleed. Onder meer een houten buitenpodium, speeltoestellen uit de jaren vijftig en bankjes sieren de entree. De Vlugt wordt zo een centraal punt in de wijk.

Er zijn meerdere openbare activiteiten in het pand:

- Het Van Eesterenmuseum is elke vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur open voor bezoek.
- KunstWest organiseert gemiddeld een keer per maand de vrijdagsociëteit: een openbare en gratis toegankelijke borrel met open podium.
- Vrouwen uit de buurt kunnen op dinsdagochtenden terecht bij Zina Platform. Van 9.00 tot 12.30 uur is daar een gratis koffieochtend die begint met bewegen op muziek.
- In Lokaal35 is iedere donderdagavond yoga, dat wordt gegeven door Natasha Gunn van Yoga Nieuw-West.

Voor meer informatie zie broedplaatsdevlugt.nl