C-Lab en Stichting Kunstwest

Het lukt om mensen met elkaar in contact te brengen

Het C-Lab heeft inmiddels samen met onze Stichting KunstWest een belangrijke functie in Nieuw-West.

Rick Goudsmit en Jasper Banen aan het werk in het C-Lab wie, wat, waar, wanneer Foto: Annick van Ommeren-Marquer, november 2012

Juni 2010 hebben we met het C-Lab onze intrek genomen in Broedplaats De Vlugt aan de Burgemeester De Vlugtlaan. We zijn dan ook blij dat wat we voor ogen hadden, namelijk mensen met elkaar in contact brengen door middel van kunst, cultuur en creativiteit, ook daadwerkelijk gelukt is. Dat heeft vooral te maken met onze permanente aanwezigheid in de wijk in de vorm van het C-Lab. Vanuit deze kunstzinnige plek kunnen we onze projecten ontwikkelen en uitvoeren.

Daarnaast heeft het lab tal van andere functies die voor Nieuw-West van belang zijn. Sociëteit, feestzaal, vergader ruimte, uitzend studio, we hebben het allemaal gedaan. Tal van schoolklassen zijn voor projecten binnen geweest, waarvan het meest recent, de leerlingen VWO van het Caland Lyceum die voor hun maatschappelijke stage in de Vlugt actief waren. Samen met hen hebben we de ster voor “ De Sterren van Nieuw-West ” gemaakt. Een object van zo’n 7 meter doorsnee met tv schermen er op gemonteerd, dat op verschillende plekken in Nieuw-West geëxposeerd wordt.

Ook de buiten activiteiten zijn geweldig om te doen. De rolschaatsbaan op de voormalige parkeerplaats van het oude Sloterparkbad is een geslaagd project dat op dit moment gebruikt wordt door kinderen uit de omliggende wijk.

Wat we nog verder willen uit breiden is de galerie en kunstverkoop functie in het C-Lab. Er zijn niet zo heel veel galeries in Nieuw-West en met een bevolking van 135.000 inwoners denken we dat we in een behoefte kunnen voorzien.

Voor 2013 hebben we nog genoeg plannen op stapel staan om er een leuk creatief jaar van te maken en Nieuw-West als interessant cultuur gebied op de kaart te zetten.

Rick Goudsmit en Jasper Banen

Rick Goudsmit en Jasper Banen zijn beeldend kunstenaar en oprichters van Stichting KunstWest. Ze zijn allebei opgegroeid in Nieuw-West en wonen er nog steeds naar volle tevredenheid.

Het C-Lab wie, wat, waar, wanneer Foto: Annick van Ommeren-Marquer, november 2012