Officiële opening C-Lab

In gebouw De Vlugt

Slotermeer, Nieuw-West

Door middel van een heus Moijto kanon opende Paulus de Wilt, stadsdeelwethouder cultuur in Amsterdam Nieuw-West, vrijdag 19 april 2013 de social-galery C-Lab.

Paulus de Wilt (m) tijdens zijn openingspeech Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 19 april 2013

Paulus de Wilt (m) tijdens zijn openingspeech Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 19 april 2013 Door: Annick van Ommeren-Marquer

C-Lab is een initiatief van KunstWest dat als doel heeft om bewoners van Nieuw-West en kunstenaars (en hun werk) met elkaar in contact te brengen. Door middel van de social-galery hoopt KunstWest dat de bewoners een andere kijk op het alledaagse ontwikkelen en wil zo een bijdrage leveren aan de maatschappelijke bewust wording en culturele emancipatie van de verschillende bevolkingsgroepen in Nieuw-West.

In hun openingsstatement vertelden Jasper Banen en Rick Goudsmit, oprichters van KunstWest en initiatiefnemers van C-Lab, dat C-Lab een plek is waar door kunstzinnig experiment, inspiratie en communicatie een unieke chemie ontstaat. Zo hangt er werk van verschillende kunstenaars in het C-Lab, uiteenlopende van figuratief tot sieraden.

Uniek is het sociale element van C-Lab, namelijk dat een deel van de opbrengst van verkocht werk zal worden gebruikt om sociale projecten te starten voor de bewoners van Nieuw-West. Zo kun je denken aan een project voor scholieren in Nieuw-West die door middel van zwerfaval hun eigen kunstwerk gaan maken, aldus Jasper Banen. Vooral dit aspect valt erg goed bij stadsdeelwethouder Paulus de Wilt, die in zijn openingsspeech dan ook benadrukte dat het C-Lab op de steun van het stadsdeel Nieuw-West kan rekenen.

C-Lab is elke vrijdag en zaterdag geopend van 13 tot 17 uur.

Gebouw De Vlugt
Burgemeester de Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam Nieuw-West
Tel: 06 28954107

Het team achter C-Lab Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 19 april 2013

Het team achter C-Lab Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 19 april 2013 Door: Annick van Ommeren-Marquer

C-Lab; een galerie om trots op te zijn Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 19 april 2013

C-Lab; een galerie om trots op te zijn Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 19 april 2013 Door: Annick van Ommeren-Marquer