Meld je aan

Carla Schweiger-Roemelé

mijn jeugd in de Jacob Cabeliaustraat

Als 6-jarig meisje kwam ik in 1956 wonen in de Jacob Cabeliaustraat 34 met mijn ouders en oudere broer en zus. Ik startte op de Maria Reginaschool in de 1e klas bij juffrouw Dunk en eindigde in de 6e klas bij zuster Therese. Ik heb een geweldige tijd gehad in Geuzenveld. Altijd buitenspelen. Overal zand en later een speeltuintje aan de achterkant van ons huis. Uitzicht op de Haarlemmerweg, kijken naar de treinen en de Haarlemmer tram en natuurlijk iedere winter schaatsen voor de deur. Veel kinderen om te spelen, Ans en Nel Henriet, Liesbeth Wittenberg en de buurkinderen Noordeloos, Hudepol, Ferencik en Kristel.
Bij de familie Henriet thuis kaarten en met Liesbeth naar haar oma op Sloterdijk, met bus 21. Ik hoop wat reactie's te krijgen. Ik heb nog niet veel bekende namen gelezen. In 1970 getrouwd, maar in 1973 weer terug in Geuzenveld in de Ewoud Worststraat 11, waar mijn twee dochters zijn geboren.
Mijn ouders hebben 30 jaar, tot 1986 in de Jacob Cabeliaustraat gewoond.

Geschreven of verteld door Carla Schweiger-Roemelé (1)