Programma Buurtatelier in Akermolen

Een plek waar bewoners van De Aker elkaar kunnen ontmoeten,
bijzondere workshops plaatsvinden.

Programma december 2010 - februari 2011

- Dinsdag 7 december 19.00 - 22.00 uur
Guasha: rust in lichaam en geest
In de drukke decembermaand kan guasha u helpen het hoofd koel te houden. Guasha is een eeuwenoude therapie uit China, waarbij met een jaden steen meridianen op lichaam, ledematen en gezicht worden aangestreken. Frédérique van der Chijs (www.chi4u.nl) leert u met guasha rust en ontspanning te brengen in uw lichaam en hoe u dat ook zelf thuis kunt doen.
S.v.p. aanmelden: info@buurtatelier.nl.

- Dinsdag 14 december en dinsdag 11 en 18 januari - 19.30 – 21.30 uur
Mantra’s zingen
In deze donkere en verstilde tijd van het jaar keren wij, net als de natuur naar binnen. Dit meditatieve zingen voelt als ‘thuiskomen’ en vrede vinden met jezelf. Onder begeleiding van Kary Slenders en de warme klanken van haar tampura, zingen we woorden of spreuken uit allerlei culturen en religies op eenvoudige melodieën. S.v.p. aanmelden: info@buurtatelier.nl. Vanaf 2011 eigen bijdrage: € 2,50 per keer.

- Zondag 12 en 19 december - 10.30 – 12.00 uur
Kinderatelier
Sokpoppen maken, creatieve poppetjes van wol of je eigen kalender voor 2011 maken: in het kinderatelier ga je met verschillende materialen aan de slag. Kom samen met papa of mama als je onder de 8 jaar bent. S.v.p. opgeven bij info@buurtatelier.nl o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer.

- Zondag 12 en 19 december en zondag 9 en 23 januari - 12.00 – 16.00 uur
Mozaïeken voor Forintplantsoen
(vrije inloop voor volwassenen & kinderen)
De Blauwe Boog op het Forintplantsoen verliest haar tegels. Samen ‘repareren’ en verfraaien we de Blauwe Boog op creatieve wijze met mozaïek. We komen in de laatste fase. Kom ook een steentje
leggen tijdens deze vrije inloop. Meer informatie via info@buurtatelier.nl.

- Zondag 16 januari - 16.30 – 18.00 uur
Nieuwjaarsviering van de Akerbuurt!
Kom samen de start van het nieuwe jaar vieren in de Akermolen! We nodigen ieder uit je favoriete lekkernij mee te brengen, of iets speciaals uit je eigen cultuur! Voor vuurkorven buiten wordt gezorgd en de Gluhwein wordt je aangeboden. Het is fijn als je wilt laten weten of je/jullie komen, zodat we een idee hebben van de toestroom: op info@buurtatelier.nl.

- Zondag 9, 16, 23 en 30 januari - 10.30 – 12.00 uur
Kinderatelier
Fanny (12) en Helene (13) – laten kinderen van 4 tot 6 jaar kennismaken met alle leuke dingen die de muziek te bieden heeft (zingen, klappen, muziekspelletjes, instrumenten leren kennen). De laatste zondag geven de kinderen een voorstelling. Max. 5 kinderen. Een volwassene is aanwezig en het
Theehuis is open voor ouders. S.v.p. aanmelden o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer bij:
info@buurtatelier.nl. Eigen bijdrage: € 2,50 per keer.

- Dinsdag 1, 8 en 15 februari - 19.30 – 21.30 uur
Zelfportret maken
Wil je eens proberen een zelfportret te maken? Naar jezelf kijken, oefenen en een verrassend
resultaat mee naar huis nemen. Annelies Teunissen helpt je kijken en met houtskool en acrylverf een beeld van jezelf op papier zetten. Max. 8 deelnemers. S.v.p. aanmelden bij info@buurtatelier.nl.
Eigen bijdrage: € 2,50 per keer.

- Zondag 13, 20 en 27 februari
Programma Kinderatelier
Opnieuw gaan we aan de slag met verschillende materialen. Laat je verrassen en kom ook, alleen of met iemand samen! Het Kinderatelier zoekt enthousiaste ouders die willen helpen om dit creatieve initiatief gestalte te blijven geven. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@buurtatelier.nl.

- Dinsdag 21 december, 25 januari en 22 februari - 19.30 – 21.30 uur
Open inloop
Kom even ‘buurten’ en als je wilt breng jouw idee om onze buurt leuker en mooier te maken, of om iets samen te doen, mee. I.v.m. vakantie dus de vóórlaatste dinsdag van de maand in het Buurtatelier: ontmoeten, ideeën uitwisselen, samen vorm geven.

Info & Aanmelden voor activiteiten Buurtatelier en informatie
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in het Buurtatelier? Heb je een idee of invulling voor het kinderatelier of de dinsdagavond? Wil je een workshop geven of volgen, of heb je een idee om iets samen met buurtgenoten te ontwikkelen? Meld je aan, liefst per e-mail: info@buurtatelier.nl

Buurtatelier de Akermolen
Zwarte Pad 30