AVES (1986-2011) jubileert!

1 Fan

Gezellig musiceren staat voorop bij accordeonvereniging AVES. Dit jaar bestaat de club 25 jaar. Voor de reünie in De Ossenstal op zondag 13 februari zoeken de drieëndertig muzikanten hun oud-collega’s.

AVES zoekt oud-leden voor de reünie Foto: AVES

Gezelligheid staat bovenaan

Het was rond de jaarwisseling van 1985 op 1986 dat Jan Keizers en Roel Salomons het idee kregen voor een Osdorpse accordeonvereniging. En dat idee kreeg snel vorm. Een feestelijke dag was het, typte de redactie in het clubblad in 1986. Op 12 februari dat jaar werd namelijk de (toen nog geheten) A.A.V. Osdorp opgericht en een week later was er al een clubavond “die met succes verliep”. Vijfentwintig jaar geleden dus. Telefoonnummers waren nog zescijferig, getypt werd er op de typemachine en de bedragen voor adverteren in het clubblad waren in guldens. Voorzitter (en dirigent en docent) Jan Keizers liet in het clubblad opnemen dat als men moeilijkheden had met de muziek, men altijd met hem contact kon opnemen. En die amicale sfeer is in al die jaren gebleven. “We zijn geen virtuozenorkest dat in vele partijen de moeilijkste stukken speelt. AVES staat voor Accordeon Vereniging Eigen Stijl. En bij ons staat gezelligheid bovenaan,” aldus huidig dirigent Henk Mulder.

Nu in het Gerhardhuis

In 1986 na een start in buurthuis Osdorp kreeg men via wethouderlijke bemoeienis een ‘vaste’ plek in de Jac. P. Thijsseschool aan de Van Suchtelen van de Haarestraat in Osdorp. Na een uitstapje naar West (Mercatorbuurt), werd lange tijd gerepeteerd in de Esprit-school aan de Burgemeester De Vlugtlaan, de huidige broedplaats De Vlugt. Tegenwoordig wordt er op de maandagavond gerepeteerd in het A.H. Gerhardhuis aan de Slotermeerlaan 1 en geïnteresseerde, mogelijke toekomstige leden zijn altijd welkom.

Spontane polonaises

De accordeonvereniging, inmiddels Nieuw-West breed opererend, heeft een eigen stijl eigen gemaakt en een uitgebreid repertoire, van Het Slavenkoor tot De Jantjes; van Geef mij maar Amsterdam tot Sous les ponts de Paris.
Spontane polonaises, dansende toehoorders, het is dirigent Henk Mulder niet vreemd. “Waar AVES optreedt, is het feest.” Zoals in verzorgingshuizen De Drie Hoven, het Gerhardhuis en het Leo Polak, in de Multibox, op Plein ’40-’45 en bij de Sloterplas tijdens verschillende festiviteiten.

Feest

Volgende maand is het weer feest betaald uit een donatie uit het Schipholfonds. Dan is er de reünie in de Ossenstal aan de Nieuwe Laan 34a in Osdorp. Mulder: “We houden een kort optreden, er wordt gespeecht en verder is het vooral drinken en eten met leden, oud-leden en hun partners vanwege het jubileum van onze bloeiende muziekvereniging!” Op naar de vijftig jaar.

U kunt zich aanmelden voor de reünie bij Lida Kok, tel.: 020 6101763.

j.vriendjes DENHELDER