Fietsen met Van Eesteren

Op Goede Vrijdag (22 april) start de eerste fietstocht door Nieuw-West

Logo Van Eesterenmuseum

Deze ruim vijftien kilometer lange tocht voert vanaf het museum langs onbebouwde polderlandschappen, en langs sporen van polders die nog door het zand heen schemeren dat opgespoten is voor de bouw van de Westelijke Tuinsteden: De Sloterplas (waar het zand vandaan komt), de Osdorperweg en de Slotervaart.
Waar gebouwen sober werden vormgegeven, zat de luxe in het publiek domein: lanen, pleinen, parken en vaarten kregen royale maten. Kades en bruggen getuigen van de zorg voor de openbare ruimte. Zij behoren tot de best vormgegeven delen van de Westelijke Tuinsteden.

Kosten € 7,50, inclusief toegang museum, een kop koffie of thee en een rijkelijk geïllustreerd fietsboekje met beschrijving van drie tochten door de Westelijke Tuinsteden (32 pagina’s). Vooraf en na afloop is nog gelegenheid de tentoonstellingen in het museum te bezichtigen. De fietstocht wordt begeleid door Mirjam Koevoet, landschapsarchitect van ‘1op1 stadslandschappen’.
Dit is een eerste fietstocht door Nieuw-West van een reeks die regelmatig herhaald zal worden.

Aanmelden via fietsen@vaneesterenmuseum.nl. Zelf een fiets meenemen. Het aantal plaatsen is beperkt. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.
Graag tot ziens op 22 april!

Hans van der Schaaf
Directeur Van Eesterenmuseum

P.S. Voor in uw agenda: 11 mei 6e Van Eesterengesprek met een lezing van Zef Hemel over de aanleg van Lelystad.

Van Eesterenmuseum - Burgemeester de Vlugtlaan 125 - 1063 BJ Amsterdam