Vaartocht Westelijke Tuinsteden

Zaterdag 1 september

1 Fan

Vanaf het water ziet alles er anders uit. In de Westelijke Tuinsteden, zoals stadsdeel Nieuw-West nog steeds wordt genoemd, is heel veel zorg en geld in het water gestoken. In de hoeveelheid, de oevers, de bruggen en andere (civieltechnische) kunstwerken. De blauwe lijnen zijn belangrijke stedenbouwkundige dragers van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) uit 1935. Samen met het groen en de architectuur zorgen zij voor een zwevend landschap van lucht, licht en ruimte. Een landschap waarin we de grote maten en de wijde blik van het oude polderlandschap terugvinden in de Sloterplas.

Logo Van Eesterenmuseum

Samen met de afdeling Natuur- en Milieu-educatie van het stadsdeel organiseert het Van Eesterenmuseum, met Wouter van der Wulp als gids, deze vaarexcursie. Tijdens de tocht is er aandacht voor watergerelateerde stijlkenmerken, monumenten, kunst, groen, natuur- en milieu, historie en toekomst, watermanagement en nog veel meer. We varen zowel in de stadsboezem als over de Sloterplas. De vernieuwende vormgeving en materialisatie van dit blauwe hart is onderdeel van de excursie. Deze tocht valt samen met de internationale grachtentocht van de kanovereniging Sloterplas, waar zo’n 200 kanoërs aan meedoen. We varen daarom dit keer ook langs het watersporteiland.

Datum: zaterdag 1 september 2012
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Kosten: Introductieprijs € 10,00 (incl. koffie/thee)
Vertreklocatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125
Aanmelden: varen@vaneesterenmuseum.nl

De excursie begint vanaf het museum met een korte wandeling en eindigt bij Café Buiten (op 10 à 15 minuten lopen van het museum, zie www.hotelbuiten.nl). Halverwege drinken we wat bij de waterspeelplaats en is toiletbezoek mogelijk. Eindtijd is bij benadering. Er is beperkt plaats. De vaartocht is in een open boot. Bij regen varen wij met paraplu.

Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam