Excursie: langs werk van architect Berghoef

1 Fan

- Zaterdag 24 maart: een busexcursie in samenwerking met de gemeente Aalsmeer en de heer D. Kuin (architect)

Logo Van Eesterenmuseum

In vervolg op het Van Eesterengesprek #13 op 21 maart, waarbij promovenda Jennifer Meyer over de architect J. F. Berghoef (1903) spreekt, wordt in samenwerking met de gemeente Aalsmeer en de heer D. Kuin (architect en kenner van het werk van Berghoef) een busexcursie georganiseerd.

Gestart wordt bij het van Eesterenmuseum met een korte wandeling langs de zo genaamde Aireywoningen van de woningcorporatie Eigenhaard, ontworpen door Berghoef en gesitueerd langs de noordzijde van de Burgemeester de Vlugtlaan. Vervolgens gaan we per bus via het Sloterhof in Amsterdam Slotervaart naar Aalsmeer. Hier wordt een bezoek gebracht aan het stadhuis van Aalsmeer en per bus langs een aantal woningbouwprojecten gereden. De tocht eindigt met een bezichtiging van Bloemlust een veilinggebouw van de Aalsmeerse bloemenveiling.

Datum: zaterdag 24 maart 2012
Verzamelpunt: Van Eesterenmuseum