Diderot 13d presenteert Theo Haring

Slotervaart 2008

Slotervaart 2008

Op zondag 15 april vindt in Diderot 13d de "Transformance" plaats . Van 14 - 19 uur wordt gewerkt aan een continue veranderende ruimte vullende houten constructie.
Ook zullen er foto's te zien zijn van zijn werk in de openbare ruimte.

Vanaf 1987 construeert en deconstrueert kunstenaar Theo Haring zijn houten constructies in de openbare ruimte in binnen- en buitenland.
Deze zgn. ‘Transforms’ danken hun naam aan het feit dat de constructies zich steeds transformeren in nieuwe vormen, afhankelijk van de plaats waar ze worden opgebouwd.
De Transforms, opgebouwd uit trapezium-vormige bouwmodules, danken hun naam aan het feit dat de trapezium 'verwijst' naar het snijpunt van lijnen, waar het ene proces wordt omgevormd of getransformeerd in een ander proces (zie afbeelding links).
Kenmerkend voor Transforms is dat ze demontabel zijn en telkens weer worden 'omgevormd' tot nieuwe vormen.

Meer info over het beeldend werk van Theo Haring

Diderot 13d is het kunstenaarsinitiatief in de Diderotstraat in Nieuw-West