Diderot 13d presenteert Anna Brandsma

Work in progress Werk van Anna Brandsma

Op vrijdag 16 september vindt in Diderot 13d de opening plaats van Work in
Progress. Deze tentoonstelling biedt een tussentijds overzicht van recente
sculpturen van Anna Brandsma: happening now, and not yet finished.

Anna Brandsma wil beeldhouwen met materialen die medebepalend zijn voor het werk dat eruit ontstaat, zoals polystyreen, purschuim, porselein. Voor de sculpturen in Work in Progress gaat ze uit van restvormen en mallen die ze los ziet van hun oorspronkelijke rol. Ze dienen niet om iets anders zijn gewenste vorm te geven, maar fungeren als een wezenlijk bestanddeel van het werk, het werkproces en het zoeken naar de juiste vorm. Het resultaat doet denken aan een verzameling abstracte objecten zoals je die naast elkaar gefotografeerd in een archeologieboek kunt aantreffen. Objecten die volgens de beschrijving in het boek op een of andere manier verband houden met elkaar en in de nauwkeurigheid waarmee ze zijn vastgelegd een ondoorgrondelijke betekenis suggereren.

Diderot 13d is de presentatielocatie van de kunstenaars uit broedplaats Diderotstraat Nieuw- West. Zij tonen er sinds juli 2011 werk van zichzelf en anderen.
Adres: Diderotstraat 13d, 1064 XH, Amsterdam-Slotermeer
Opening: vrijdag 16 september 17–19 u; daarna dagelijks tot en met dinsdag 27 september op telefonische afspraak via 0643811709, 0612061238, 0649848507

Kijk hier voor alle activiteiten en kunstenaars in Diderotstraat 13D.