Diderot 13d presenteert Caspar Prager

1 Fan

Casper Prager toont in Diderot 13d beeldend smeedwerk dat er heel verschillend uitziet, maar steeds zijn oorsprong vindt in de menselijke gestalte: The Shape of Man. Een buitengewone tentoonstelling die loopt van 16 tot en met 27 maart.

Werk van Caspar Prager

Casper Prager is een ambachtelijk smid die smeden als een uitdrukkingsmogelijkheid ziet en te werk gaat als een kunstenaar. Hij gebruikt tradities, vormen en technieken uit het verleden om nieuwe metalen voorwerpen te maken: voor dagelijkse doeleinden (hekwerk, meubilair), maar ook als kunst (sculptuur). Voorwerpen die zichtbaar maken wat er achter een hek of deur plaatsvindt of bijvoorbeeld uiting geven aan een mening over esthetiek of politiek.

The Shape of Man biedt een staalkaart van Casper Pragers smeedwerk. Nu eens maakt een object een moderne, haast abstracte indruk, dan weer lijkt het in exotische voorouderverering terug te gaan tot de roots van de kunstenaar. Wat al deze objecten met elkaar delen is dat zij in verband staan met het verleden en de oorsprong van de mens. ‘De handgemaakte imperfectie van mijn voorwerpen brengt de individualiteit van
mensen tevoorschijn.’

Diderot 13d is het kunstenaarsinitiatief in de Diderotstraat in Nieuw-West

Diderot 13d: Casper Prager, The Shape of Man, 16—27.03.12
Adres: Diderotstraat 13d, 1064 XH Amsterdam Geuzenveld-Slotermeer
Openingstijden: volgens telefonische afspraak via 0657453612, 0612061238 of 0649848507;
Op zaterdag 17 maart is Casper Prager van 16—19 uur aanwezig in Diderot 13d.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer: vanaf Centraal Station tram 13, vanaf Station Sloterdijk bus 69; uitstappen bij halte Burgemeester van Leeuwenlaan, dan 5 minuten lopen.