Woordkunstmozaïek

Het idee was simpel: acht woorden vol positieve kracht gaan op reis door De Aker. De woorden zelf laten direct goede energie door de buurt stromen en dienen als inspiratiebron voor nieuwe ideeën die het woonplezier vergroten. Doel: een nieuw netwerk vormen van mensen die met elkaar een positieve bijdrage willen leveren aan hun buurt door de ideeën samen verder te ontwikkelen en realiseren.

Het pronkstuk voor de wijk  <p>Foto:<a href=" http://www.mijnalbum.nl/Album=JF4TVQUN"> http://www.mijnalbum.nl/Album=JF4TVQUN</a></p>

Het pronkstuk voor de wijk

Met als motto ‘Woorden verspreiden, ideeën verzamelen’ startte Tijdmakers, in opdracht van stadsdeel Nieuw-West, in oktober 2009 een Woordkunstproject in De Aker.

Als blijvende herinnering staat er nu een prachtig - door de bewoners 'zelf gemaakt' - kunstwerk woordmozaïek in de Aker. Buurtbewoners konden zich opgeven voor een cursus mozaïeken in het nieuwe Buurtatelier op de bovenste verdieping van de Akermolen. Ze kregen les van Willemijn Harmsen en Manja Tijssens.
Het uiteindelijke doel was dat de buurbewoners zelf de blauwe poort gingen opknappen, met behulp van de mozaiektechnieken die ze tijdens de workshop hebben geleerd.

Inmiddels is de onthulling al geschiedt, op 13 juli, met Jesse Bos, en Saskia en Martijn van de Tijdmakers.nl. (website: Tijdmakers)

Er waren heel veel (school)kinderen en het was naar weer, regenachtig, maar toch ... wat een prachtig resultaat, en wat een leuke djembé-optreden en workshop! En wat een leuke Verkleedkist van Karin Mantaan (stichting Mantaan.nl), en een prachtig schilderende schminckster!

Het feestje duurde ondanks het weer (brrr) tot 5 uur.
Een super-link van bewoners!

Bekijk meer afbeeldingen

'Vrolijk' is een van de woorden  <p>Foto: <a href="Foto: http://www.mijnalbum.nl/Album=JF4TVQUN">http://www.mijnalbum.nl/Album=JF4TVQUN</a></p>

'Vrolijk' is een van de woorden