Boog Forintplantsoen verliest tegels

Buurtbewoners dragen steentje bij aan het opknappen van de blauwe boog

De tegels vallen een voor een van de boog in het Florintplantsoen wie, wat, wanneer, waar Foto: uit het online-album van Willemijn Harmsen

'Wat wordt de blauwe boog toch lelijk,' dacht een buurtbewoonster van het Forintplantsoen. Ze belde Saskia Hoogendoorn van buurtorganisatie Buurtweb de Aker. Die had toevallig net contact met een mozaiekkunstenares die wel eens iets voor de Aker wilde doen. 1 + 1 = 2, dacht Saskia.

Cursus mozaïeken

Buurtbewoners kunnen zich opgeven voor een cursus mozaïeken in het nieuwe Buurtatelier op de bovenste verdieping van de Akermolen. Ze krijgen les van Willemijn Harmsen en Manja Tijssens.

Zelf de poort opknappen

Het uiteindelijke doel is dat de buurbewoners zelf de blauwe poort opknappen, met behulp van de mozaiektechnieken die ze tijdens de workshop hebben geleerd.

Steentjes leggen in de zon

Leerlingen van basisschool De Horizon hebben buiten in de zon alvast een workshop gevolgd. Zij plaatsen de eerste mozaiekstenen aan de vernieuwde blauwe boog, door de lerares consequent 'tunnel' genoemd.

Klik hier voor alle foto's uit het album van Willemijn Harmsen.