Donderjagen in Osdorp

Verteller: Gerard Balvert

Soms haalt de redactie een reactie op een verhaal naar voren.
Zoals onderstaande reactie op het verhaal in twee delen: Dansen in de kerk, van Okko Steensma. Het geeft het tijdsbeeld weer van de jeugd in die tijd.

Hallo Okko,

Al googelend kwam ik mijn naam tegen, Gerard Balvert.
Als een van de 1e bewoners van Osdorp, Hogevenne 22 - als 8-jarige in 1959 - dacht ik, weet ik dat er weinig te doen was voor de jeugd in bouwput Osdorp, hutten bouwen en in de te bouwen flats aan de Notweg en de Osdorperban donderjagen.
Later en als tiener wilde je meer en als eerste kwam er aan de Osdorperban, ter hoogte van de Hogevenne een, dacht ik gereformeerd houten kerkgebouw te staan dat later werd gebruikt om ook muziek te draaien, werd volgens mij later een hasj-hol met Psygedelische muziek.
Maarten, en ik denk dat je Maarten v.d. Berg bedoeld, die is inderdaad later met Karin getrouwd, en ik deden ook veel met muziek en versterken, vanuit onze fietsen- boxen onder de flat, draaiden we, tot wanhoop van de buren discomuziek, dat mocht niet langer en zo kwamen we bij de Uitweg terecht en mochten daar muziek gaan draaien en hoe we in de uitweg terecht zijn gekomen zijn weet ik niet meer, volgens mij omdat wij er ook geregeld kwamen.
Leuke tijd en goede herinneringen en leuk je verhaal tegen te komen, kenden wij elkaar ook toendertijd?
gr. Gerard Balvert

Lees deel 1 en deel 2 van Dansen in de kerk.

c roozendaal

willie wortel

gerard balvert, deze naam komt me bekend voor.
maarten van de berg (die ook wel willie wortel werd genoemd, omdat hij altijd alles uit elkaar haalde)
en jij waren vrienden met mijn broer gerard.
jullie waren altijd met een groepje, jij, maarten, linda haxe, die is nog getrouwd geweest met de broer van karin, de vrouw van maarten, en marian hun andere zusje, en er was ook nog een tijdje een van de broertjes soffner bij geloof ik die woonde op de notweg,
wat grappig dat ik ineens al die namen weer lees, ik zit de hele avond al oude osdorpverhalen te lezen, en ik geniet ervan hoor.