Scouting

Auteur: Joop Jansen

Volle kracht door de Admiralengracht Foto: collectie Joop Jansen

Een lange sleep Foto: collectie Joop Jansen

Martin schutte

Leuke foto’s!!

Ik kom jaren later deze foto’s tegen. Ik zit op de contiki (de 48) en heb een jaar of 6 bij de zeeverkenners gezeten. Ik ken Tecla van de Sloterplasschool en we zaten ook samen op de scouting. Mooie foto’swe hebben veel pleziergehad op de woensdagen en zaterdagen en de kampen op de westeinder en de kagerplassen. Wedstrijden óp de nieuwe meer en de bosbaan.

gr Martin Schutte

Patricia van Trigt

Scouting

Hallo Joop Jansen,
Ik ken Thecla goed, althans uit die tijd. Zij was mijn kwartiermeester op de Titicaca van 1978 tot 1981. Blond haar, hart op de tong, amsterdamse tongval, heerlijke meid.
Er staat me bij dat ze geen broers en zusjes had en zich daarom zo thuis voelde bij Scouting. Een leuke meid om erbij te hebben maar geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Mevrouw van Veen had haar handen eraan vol.
Op kamp wist ze altijd van aanpakken en elk kamp eindigde met een Thecla zonder stem vanwege het schreeuwen, lachen en zingen.
Ik heb fotoboeken vol uit die tijd.

joop jansen 32

Re: Re: scouting

Johan Mulder.:
Hallo Thecla Jansen,Die naam komt me wel bekend voor. Ik weet bijna zeker dat mijn opa het vroeger weleens over een "mevr Valk" had. Is ze al in 1982 overleden? Ik zou denken dat ik die naam veel recentelijker nog gehoord heb. ik herinner mij daar in de portiek ook een mevr Nieuwenhuis op nr 68 en een mevr Marks op nr 70-1. Mijn opa heette Adriaan Mulder en oma Antje. Ze zijn in 1998 naar een benedenhuis verhuisd, iets verder op de Admiralengracht. Mijn opa is in 2001 overleden maar mijn oma woont er nog steeds. Ze wordt in september 89 jaar. Woont je Tante daar eigenlijk nog? De woningen op nr 70 zijn namelijk gerenoveerd en verkocht.Is het misschien mogelijk om een mailadres door te geven ? zou het erg leuk vinden om de oude buren van toen nog eens te spreken en eventueel foto's van die tijd uit te wisselen.

Hallo Johan,
ik ben de vader van Thecla Jansen en heb enig informatie van mijn schoonzuster gekregen.
Jouw Opa Mulder woonde op no 70''',hij leek op Pr.Bernhard en hielp mijn zwager,die invalide was,
als hij erg veel pijn had.Mijn zwager is overleden.
Fam Marks op 70' Fam. Nieuwehuis op 68' mevr Stom 68 en toen de gracht op stadspeil kwam
werd onder de huizen en de tuinen,welke nog op polderpijl lagen met zand en aarde opgehoogd.
mevr Stom is toen naar 64 hs verhuisd.
Mijn schoonvader J.Valk op 66 hs ,waar nu nog mijn schoonzuster woont,haar man is ook overleden.
Op 64" woonde de Hond,Maurits de hond is zijn zoon op 64''' woonde mevr.Busman,later getrouwd met Koot.Op 64' woonde mijn dochter en heeft nog kort op 68 hs gewoond.
Op 62' heeft een zuster van mijn schoonmoeder gewoond heette ook Valk en is later naar 68 hs gegaan.Op 62 '' fam.Bus en 62 hs fam. Roussien en had een wasmachine verhuurderij,merk hoover
Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden.
Ik zelf was getrouwd geweest,ook zij is overleden,met Tonny Valk en jouw oma kent haar beslist wel.
Groetjes joop jansen 32

Johan Mulder.

Re: scouting

Hallo Thecla Jansen,

Woont je Tante daar eigenlijk nog? De woningen op nr 70 zijn namelijk gerenoveerd en verkocht.

Thecla Jansen

scouting

Hallo j. Mulder,

De foto van de gracht is ter hoogte van 64 hs gemaakt. Mijn oma Valk woonde daar en Tante Nel woonde op nummer 66 beletage en op nummer 62 hs woonde ome Bertus. Wij als famile kwamen vaak bij oma en ik was altijd heel blij als we naar kamp gingen op de Kaagse Plassen dat we dan via de gracht gingen. Hoe heette jou opa en oma. Misschien kan mijn vader ze. Mijn oma is in 1982 overleden en toen is mijn tante Nelly met gezin in het huis gaan wonen.

J. Mulder

een lange sleep

Leuk deze foto. van wanneer is ie precies? mijn opa en oma woonde vroeger op de Admiralengracht, precies ter hoogte van waar deze foto gemaakt is.
Dat was op nr 70 - 2 Hoog. ik herinner me die verschillende kleur daken van de huis aan de overkant nog. Logeerde in de periode 1979-1985 vaak bij mijn opa en oma en keek dan vanuit het zolderraam zo op de gracht en dat dak uit.

joop jansen 32

Waarom deze vraagtekens?
Ik heb zo,n twee maanden gewacht en gehoopt,dat de reactie,s over deze scouting op deze site zouden binnen regenen.
Misschien niet goed begrepen,maar het was de scouting die hun troephuis
naast de Lourdeskerk hadden en de boten die ze gekregen hadden van jantje beton lagen in het haventje tegenover de kerk.
Een van die boten heette Titicata en daar voer toendertijd mijn dochter Thecla Jansen op.
Wie heeft haar gekend en weet van die tijd nog verhalen?
Ik wacht af.

bert klop

scouting sarto

op de reunie laats kregen we een DVD met ouwe Sarto-fotos. Het pand aan de Robert Fruinlaan heeft inmiddels plaats gemaakt voor woningen.

16 bouw overzicht toekomstige bouwplaat Robert Fruinlaan achter de ringdijk

16 bouw overzicht toekomstige bouwplaat Robert Fruinlaan achter de ringdijk Door: bert klop