Wie kent Ger en Gré de Wit?

Osdorp

Die vraag stelde Peter Segers op 31 maart als reactie op het verhaal van Hilbert Steensma Wandeling door Oud Osdorp. Het antwoord van Hilbert verdient eigen plek; vandaar dit stukje.

Vraag van Peter Segers

Ger en Gré de Wit hadden een dansschool in de Uitweg. Zij hadden hun domicilie in zaal I, naast de beruchte jongerenzaal II, waarover in een ander stuk op deze website is geschreven. Vele ouderen en jongeren waaronder ik leerden hun eerste danspasjes van Ger en Gré op een langzame versie van 'Oh Oh What A Kiss' van bijvoorbeeld Micky Day of Will Andy. Of dansten de Tjatjatja welke geleerd werd op het tempo van Una Paloma Blanca.

Antwoord van Hilbert Steensma op 3 april 2009

Ben en Gré de Wit

In mijn tijd (1976?) was Ben de partner van Gré. Heb daar mijn eerste verkering opgedaan. Ik heb 1 jaar op les gezeten. Resultaat: brons zonder *. Uiteraard danste ik af met Nora. mijn vriendinnetje. Wat mij opviel waren de opgedirkte dames en hooghartig uitziende heren aan de bar. Zij waren (semi)professioneel dansers en hielpen Ben en Gré mee.
Zaterdagavond vrijdansen! Overigens was de laatste plaat van de avond altijd het nummer van Rudi Carell - De hoogste tijd.

Snel even een schuifelpartner zoeken.

Tijdens het muzikale intermezzo van dit nummer pakte Ben de microfoon, stak zijn hand uit naar Gré en sprak hand in hand de aanwezigen toe. "Ja lieve mensen, dit is alweer het eind van deze avond. We hebben het weer met veel plezier gedaan en we hopen dat u dit ook zo heeft ervaren. Allemaal een wel thuis gewenst en graag tot de volgende week."

Tekst:|De hoogste tijd -> origineel: Where the rainbow ends

Geef me nog een laatste biertje
Voor je me de kroeg uit smijt
'k Wou nog even afscheid nemen
Al is het ook de hoogste tijd
Morgen zit ik ergens anders
Je bent me weer voor heel lang kwijt
'k Weet al wat de klanten zeggen
't Werd ook wel de hoogste tijd

Je vindt nergens op de wereld
Ooit zo'n stamcafe als dit
Zo gezellig, zo gewoon
Maar ook zo gek
'k Zal ze missen
Al die mensen, al die meiden, iedereen
'k Heb al heimwee voordat ik vertrek

Heb ik nog iets laten liggen
Sta 'k bij jou nog in het krijt
Hier heb je mijn laatste tientje
Je ziet het is de hoogste tijd

'k Zou nog graag wat blijven hangen
Maar het kan niet tot mijn spijt
Nee, ik heb nog niet de hoogte
Maar 't is gewoon de hoogste tijd

E.Leenders

Gre de Wit

Gre de Wit

Overleden op dinsdag 5 juli

Begrafen op woensdag 13 juli om 11 uur

Op westgarden te Amsterdam.

TInie Brom

Mijn 2e moeder

Ach wat heb ik jaren doorgebracht op deze dansschool. Mijn moeder grapte nog wel eens dat ik beter mijn bed er kon neer zetten. Gre en Ben moederde een beetje over me. Ik hielp er achter de bar tijdens de lessen in Osdorp en danste wedstrijden met Paul (later Paulien) Kwikkel. En dan zie ik ook nog mijn eerste liefde Simon tussen de reacties staan. Vanmorgen dacht ik “zou Gre nog leven.” ik weet dat Ben is overleden. En bij het zoeken kwam ik dit tegen. later is Gre in Amstelveen gaan wonen met Ben.

Simon Klein

Danser

ik ben bij Ben & Gre op de amstelveenseweg begonnen met wedstrijddansen en later in Osdorp samen met Ina Kenter, Ben & Gre hebben ons kampioen van Nederland in Ballroomdansen gemaakt gouden tijd en vergeet ik nooit meer

simon

Peggy Benjamins

Gave tijd!!

Op deze dansschool mijn 1ste man leren kennen. Bijna 10jr getrouwd mee geweest. Hele leuke tijd gehad daar

Monique de Vries Lentsch-Greven

Mijn tante en oom!

Ben en Gre zijn mijn tante en oom. Ben is inderdaad helaas overleden, maar met tante Gre gaat het prima. Ik heb daar mijn huidige man, Jan de Vries Lentsch, leren kennen, waar ik nu alweer 23 jaar mee getrouwd ben en 2 kinderen mee heb. We dansen nog wel heel af en toe maar niet vaak genoeg! Ik heb er ontzettend leuke herinneringen aan en vind het jammer nooit meer iemand te spreken.

Ron Valk

Mooie tijd

Ik heb daar heel wat jaren gedanst. Ik werd erheen getrokken door Ron Mulder en was meteen verkocht. Zelf dansles op maandagavond. Helpen op de vrijdagavond of zaterdagavond en daarna vrij dansen. Dat was een erg leuke tijd. Het liedje 'de hoogste tijd' staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift.

henk

Dansen

Dansen is plezier voor twee
Bep, Nico,
Henk
Dick
Fijne en leuke tijd
Danste met een mooie dame haar naam was volgens mij Els

ineke

ben en gre de wit

ook wij rob en en ik hebben een hele leuke tijd gehad bij de dansschool, ik weet helaas niet veel namen meer, wel weet ik nog lex en danielle, annelies en buddy, wim, eddy en erna, maar heb er velen goed gekend en we kwamen er zo graag dat we zelfs na ons trouwen, en niet meer in amsterdam wonende, er toch nog naar toe getrokken werden, als waren we nog steeds bezig om onze zeer prettige jeugdjaren te laten voortduren,ik herinner me nog een zaterdagavond, dat ben, die zich door niemand de les liet lezen, een agressieve jongen met harde hand de dansschool uitzette, dat maakte op mij destijds wel indruk, en mijn vader vond het, toen hij dit hoorde een hele nette tent.

Jakob Asjes

Geweldige tijd

Fantastische tijd gehad in die jaren. Heb zelfs Goud met ster gedaan. Elke zaterdagavond vrijdansen en daarna nog een afzakkertje halen bij de Fly-Inn. Eerste verkering is daar begonnen. We hadden een groep van wel 30 vrienden en vriendinnen en daaruit zijn meerdere relaties opgebloeid. Vooral stijldansen maar ook disco-intermezzo's met natuurlijk de Night Fever van de Beegees. En natuurlijk altijd afsluiten met Rudi Carell: 'Je vindt nergens op de wereld ooit zo'n stamcafé als dit....' en dan maar hopen dat je met de juiste schuifelde. Geweldige tijd.

Jacqueline van Elst-Muller

verloren gegaan

We hadden inderdaad een leuk vriendenclubje Niels. Helaas ben ik ook een heleboel namen vergeten.
En is het contact verloren gegaan.

toffe tijd

Aantal jaren met veel plezier gedanst .
We hadden een leuke vriendenclub destijds .
Monique Greven Monique Dekker Annelies en Sjaak
Margreet Pingen Ron Valk en nog enkele waar ik
zo gauw de namen niet meer van weet .
Helaas met geen van allen kontakt meer

André Wismeijer

Namen!

karin Vallentin, Simon klein, Ina Kenter, Carla en Jan de Vries Lentsch, Tiny Brom karin de Rooy, Edward Metgod en zijn familie, Henny en Ans Johanissen, Marjan Veldthuizen, enz, enz Let me know:

andre.wismeijer@hotmail.com

Ansdré Wismeijer

wat een tijd!

Helemaal te gek daar. Ik wilde nooit op dansles maar werd letterlijk meegesleept door mijn maat Willem Oosterling. Drie jaar met heel veel plezier gedanst en vrienden gemaakt.
Ik herinner me nog zoveel namen en gezichten. Ken je mij nog lat wat van je horen.

Ben en Gré de Wit