Een goed jaar voor het Geheugen van West

1 Fan

In 2011 al 370 publicaties; gemiddeld meer dan één per dag. En dat voor een website die bijna helemaal afhankelijk is van bijdragen van vrijwilligers.

wie, wat, wanneer, waar Speelplaats Klinkboog op Nico Snijdersstraat in 1956. Op de foto is duidelijk te zien dat er in de wijk alleen nog maar 'Hollandse' kindjes waren. Nu, bijna vijftig jaar later, betreft het hier in de Westelijke Tuinsteden veelal kindjes van Turkse of Marokkaanse komaf. Vroeger was het misschien anders, maar dat maakt het leven nu niet slechter of beter. Zoals de schrijver aangeeft, moeten we het gewoon samen blijven doen. Alleen zo blijft het in dit deel van Amsterdam leefbaar.

Cijfers
Dit zijn de jaarcijfers:
2004 - 139 publicaties
2005 - 72
2006 - 241
2007 - 231
2008 - 369
2009 - 276
2010 - 255
en in 2011 al 370.

We hebben nu meer dan 1400 verhalen op onze website staan - de andere publicaties zijn (nieuws)berichten - en meer dan 4000 foto’s. Ruim 6000 keer is gereageerd op een publicatie, een actieve groep bezoekers van onze website dus.

Meer bezoekers
Dit jaar is onze website al 106.000 keer bezocht (8% meer dan in 2010) door in totaal 64.000 unieke bezoekers. De gemiddelde tijd die deze bezoekers op onze website blijven is 3 min. en 11 sec. (dat is lang op het internet) en 30% blijft zelfs langer dan een minuut op de website. Ongeveer 60% van de bezoekers is nieuw, en we hebben nu al 44.000 bezoekers die vaker terugkomen. Van de nieuwe bezoekers komen er dus 18.000 minimaal een keer terug.
Gemiddeld worden per bezoeker 4,06 pagina’s bezocht en het totaal aantal bekeken pagina’s in 2011 is 430.000; bijna een half miljoen. 12% meer dan in 2010 en het jaar is nog niet om!

Hilbert Steensma

Website info

Jan, goede informatie en lekker leesbaar.

Overigens is de foto ook weer een moment van aandacht waard. Kijk die kinderen spelen en kijk die moeders. Wat een rust. Gewoon even een uurtje zitten. 'Er zijn' voor de kinderen. Kindje spelen en zo nu en dan even dat oogcontact; "Kijk eens wat ik kan mam!". Moeder kijkt en geeft een knipoog. Trots duikt ze terug in haar gedachten.

Ans Pruis

Een goed jaar voor het Geheugen van West.

Sinds ik deze site heb herontdekt (eerst was er nog niet zoveel aan) bezoek ik elke dag deze site.
Staat bij mij ook onder de favorieten.
De maandelijkse puzzel vond ik ook een succes. Zo kon je opeens andere verhalen lezen die je nog niet eerder had gelezen.
Heb ook door deze site verschillende boekjes gekocht.
Hoewel ik nu niet meer in Amsterdam woon, heeft West een plaatsje in mijn hart.

Redactie ga zo door en voor 2012 alle inspiratie en creativiteit (buiten gezondheid en geluk) toe gewenst.

Piet Veenboer

Ik ben het volkomen eens met vorige 2 commentaren en wens iedereen Prettige Feestdagen en een gezond 2012 toe.

Joop Komen

Dank!

Vooral omdat mijn jeugdsentiment door deze site enorm wordt verfrist, ben ik de redactie dankbaar voor hun geweldige inzet.
Aan redactie, schrijvers en lezers mijn wensen voor onvergetelijke kerstdagen en een denderend 2012!

Joop Komen (80 jaar)

Siebe de Roos

Gefeliciteerd!!!

En dat is wel een felicitatie waard voor de hele redactie en alle schrijvers!

Het is en blijft een boeiende en leerzame site waarbij je vaak heerlijk in gedachte even terug kan in de tijd. Dank daarvoor. Ook in 2012 kijk ik weer uit naar alle nieuwe bijdragen.

st.deroos@hotmail.com