Via St. Jan naar Jip en Janneke

1 Fan

Een bouwkeet, stangen en stellingen, zand en stenen, en daar middenin een school in aanbouw: de nieuwe school st. Jan de Doper die - vermoedelijk - begin mei opengaat.

De Groene dames rolden het nieuwe embleem van de Fiep Westendorpschool uit Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 11 februari 2012

Vele buurtbewoners en ook toekomstige, talrijke leerlingen en hun ouders komen kijken hoe de bouw vordert. Het wordt een prachtig “groen”gebouw, een kleur die rust geeft, met appartementen erboven; een nieuw concept.
St. Jan de Doper is een “brede school” en dat houdt in dat er buiten schooltijd verschillende activiteiten worden georganiseerd: kinderen kunnen kiezen uit sport, muziek of creatieve activiteiten.

Voorlopig zitten zij nog in een oud gebouw in de Poeldijkstraat, straks, vijf minuten verderop, tegenover het Delflandplein.

Er moest een nieuwe naam bedacht worden toen een medewerkster riep dat de school een “dorp in West” was, ... zo makkelijk kwamen zij op Fiep Westendorp, de bekende tekenares van Jip en Janneke.
Heddy d’Ancona, de voorzitster van de stichting Fiep Westendorp kwam op zaterdag 11 februari 2012 de heer J. van Aert, directeur van de school, 15 tekeningen aanbieden om de school op te sieren. Een pracht cadeau waar leerlingen en leraren heel blij
mee zijn.

Bekijk meer afbeeldingen

Schooldirecteur J. van Aert is blij met de tekeningen Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 11 februari 2012

Ook Heddy d’Ancona is heel blij met de nieuwe Fiep Westendorpschool Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 11 februari 2012