Multi Functioneel Centrum Slotermeer

1 Fan

Koning Winter is eindelijk vertrokken, hij heeft de bouw lang genoeg geplaagd. In november was de bouw wel gestart, maar binnen enkele weken kreeg iedereen vorstverlet. De lente is eindelijk begonnen en daarom werd het hoog tijd om te gaan kijken hoe ver de bouw nu is.

Bouwlocatie Jan de Louterstraat - Zullen de archeologen hiermee blij zijn? Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 20 maart 2012

In een grote modderpoel, heel diep, zien wij nog 40 oude heipalen van de vorige bouw;
eerst moeten die verwijderd worden, een hele klus. Binnenkort zullen de nieuwe palen geheid worden.
Het is moeilijk om je voor te stellen, maar medio 2013, zal hier een Multifunctioneel
Centrum staan: het Huis van de Wijk, de Bibliotheek, een Ouder- en Kindcentrum,
een Verloskundigencentrum en een horecagelegenheid. Boven komen er 41 sociale huurappartementen - voor Ymere gebouwd meet daarbij
een aantal seniorenwoningen.

Dus allerlei belangrijke voorzieningen komen in een prachtig modern gebouw in het hart van onze wijk; een pure aanwinst!

Bekijk meer afbeeldingen

Bouwlocatie Jan de Louterstraat - Diep graven, wie weet wat wij vinden... wie, wat, waar, wanneer Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 20 maart 2012