Wat een uitzicht!

Blauwvoetstraat 14-hoog

Uitzicht vanaf de flat Blauwvoetstraat Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 24 februari 2009

Langs de Tienhovengracht ligt de Blauwvoetstraat. Daar zijn al zes flats gesloopt, de andere flats op de foto, tot aan de A-10, zijn binnenkort aan de beurt.
Vanaf de 14e etage van de hoogste nieuwe flat is het prachtig om zo alles in de gaten te houden. Gelukkig laten zij middenin die éne boom staan, een herinnering aan toen!

De Kolenkitbuurt ondergaat in de komende vijf jaar een grote metamorfose, aan andere kant van de gracht komt de nieuwe wijk 'Laan van Spartaan'.

Bekijk meer afbeeldingen

Uitzicht vanaf de flat Blauwvoetstraat met in het midden een eenzame boom Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 24 februari 2009

Sietske de Jong

Me r.

ook ik heb gewoond vanaf 1953 in de Blauwvoetstraat 2 1 hoog. Prachtige tijd, Roy Diederik was

mijn buurjongetje en mijn vriendje. Altijd op straat gespeeld, tentje bouwen,

rolschaatsen, de 4 bomen waren de kaders om slagbal met rondjes te spelen.

al met al een heel gelukkige tijd.

in 1965 vertrokken naar Curacao.

Ben recentelijk (2016) nog de Blauwvoetstraat bezocht, totaal veranderd.

Roy H. Diederik

Erasmusgracht

Ook ik ben verrast na zoveel jaar te zien dat het huis Blauwvoetstraat nummer 4 herkenbaar gefototgrafeerd is vooral het pleintje met de vier bomen, overigens een prima voetbalveldje waar regelmatig stevig gevoetbald werd is nog prima te zien aan de kant van de gracht met nog steeds een groenstrook. De gracht was een nachtmerrie voor mijn ouders aangezien ik deze regelmatig heb bezocht, althans ben ingevallen zonder dat ik een slag kon zwemmen. Ook aan Ronald Westra bewoner van 3 huis heb ik bijzonder goede herinneringen. In zijn box werd menig brommetje omgebouwd tot snelheidsmonster Ronald en zijn broers waren de techneuten van de buurt.

Jonker

Erasmusgracht

In de eerste plaats, prachtige photos! Ik woonde in de Baasganzendonckstraat (No.17, 3 hoog en net zichtbaar in de photo) van 1953-1964 en had vrienden in de Blauwvoetstraat: Fred Askamp, Roy Diederik, Kees Kaper, Johnny de Jong e.a.
Ronald, ik herinner jou niet, maar jij zal wel Kees kaper en Roy Diederik gekend hebben, Die woonden aan jouw kant van de straat.
Groeten uit Australie
Ed Jonker

R.Westra

Erasmusgracht

Ik ben blij met deze plaatjes, heb 23 jaar gewoond in de Blauwvoetstraat net achter die hoop aarde 2e woning vanaf het water op nr. 3h in 1953 als een van de eerste bewoners van de Blauwvoetstraat. De afgebeelde gracht heet de Erasmusgracht voorbij de spoordijk heet het de van Tienhovengracht. Ik heb daar een prachtige jeugd gehad.
Ronald Westra