Van Eesterenmuseum

Programma mei 2012

Datum: woensdag 09 mei 2012
Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125
Aanmelden: aanmelden@vaneesterenmuseum.nl
Kosten: € 5,- (gelieve contant te betalen, incl. koffie/thee), gratis bij lidmaatschap Vrienden van het Van Eesterenmuseum (min. €25,-).

12 mei 2012 Fietsexcursie 'Kwaliteitsrondje Sloterplas'
De mogelijkheidom per fiets het Sloterplasgebied te verkennen. Langs o.a. kleine havens, de nieuwe gracht, een kinderboerderij, de nieuwe natuurspeelplaats en naastgelegen heemtuin, het ruige riet en het watersportcentrum. Onder leiding van Caroline Elbers-Hugenholtz en Arja Nobel, projectmanager Sloterplasconferentie, zal de groep inventariseren wat de kwaliteiten van het gebied zijn. Deze inventarisatie zal worden meegenomen naar de Sloterplasconferentie op 1 juni. Ter afsluiting zal tijdens een drankje op een terras aan de zuidoever van de plas worden doorgepraat.

Datum: zaterdag 12 mei 2012
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Vertreklocatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125
Aanmelden: excursie@vaneesterenmuseum.nl
Kosten: € 7,50 (incl. drankje, gelieve contant te betalen)

16, 19 en 23 mei 2012 Workshop architectuurfotografie voor beginners
Tijdens onze rondleidingen worden veel foto’s gemaakt. En vaak verzuchten deelnemers: ‘hoe krijg ik dat nou goed in beeld?’. Bijna iedereen maakt op vakanties foto’s van kerken, gebouwen, pleinen, straten kortom van architectuur. Maar vaak valt het resultaat toch tegen. Hoe kan dat beter? Die vraag willen we beantwoorden met een praktische workshop van drie bijeenkomsten onder leiding van Michel Claus, ervaren Architectuurfotograaf.
- Woensdagavond 16 mei 19.30 – 21.30 u
- Zaterdag 19 mei 13.30 – 16.00 u.
- Woensdagavond 23 mei 19.30 – 21.30 u
Kosten: € 55,00 p.p. inclusief koffie/thee
Aanmelden: fotograferen@vaneesterenmuseum.nl (o.v.v. Workshop Fotografie Starters)
Deelnemers: minimaal 10, maximaal 20

20 mei 2012 Van Eesterenmuseum met kraam en rondleiding door de buurt op Kolenkitbuurtfeest
Het Van Eesterenmuseum zal op het Festival Kolenkitbuurt staan met een kraam met boeken over de stedenbouw en architectuur van de omgeving. Om 15:30 zal een rondleiding van 45 minuten starten langs stedenbouwkundigen en architectonische highlights in de buurt van de Kolenkitbuurt.
Zondag 13.00u – 18.00u Leeuwendalersweg

Voor vaste bezoekers van onze Van Eesterengesprekken (ca.10 per jaar) is er de mogelijkheid om Vriend te worden van het museum voor € 25 en zijn de Van Eesterengesprekken en de toegang tot het museum gratis voor een heel jaar! Via onze Nieuwsbrief wordt u dan op de hoogte gehouden van de activiteiten en nieuwe tentoonstellingen.

Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam