Zielige Planten naar de Vondelstraat

6 Fans

De kunstenaressen Yvette van der Does en Dieuwertje Daams zoeken Zielige Plantjes: halfdood of nog levend. Liefst met het verhaal van de plant erbij waarom 'ie zo zielig is'. Als ze niet met teveel/te groot zijn, kunnen de stakkers bij Dieuwertje in de vondelstraat te Amsterdam afgeleverd worden.

Zielig? Foto: Jeroen Niessen

Een ludieke actie van ‘De Zielige Plant’
Van 4 juni tot en met 31 augustus 2012 in My Home, Oostzijde 124 te Zaandam

Staan ze misschien in uw huis: van die planten die nog leven maar waar je geen plezier meer aan beleeft? Ze lijken dood, maar ze zijn het niet. Sommige zijn veel te lang geworden en moeten permanent ondersteund worden tegen het omvallen. Anderen hebben na aankoop nog een week in bloei gestaan maar nadien nooit meer één hoopgevend bloemknopje gekregen. Weer anderen verliezen aan de onderkant steeds hun bladeren; zijn helemaal kaal; plakken; of hangen continu slap. Allemaal planten die vroeg of laat weg worden gegooid, maar waarbij u denkt: "ik kan het eigenlijk niet maken: het is een levend organisme."

Iedereen die in het bezit is van zo’n stakker of er gewoon graag vanaf wil, kan de komende tijd naar De Zielige Plant komen op het adres Oostzijde 124 te Zaandam. Een gediplomeerde hovenier zal de planten huisvesting geven en proberen op te lappen. Als u in de Zaanstreek woont kunnen wij uw zielige plant eventueel ook bij u thuis komen ophalen.

Op deze prachtige expositie-locatie zullen binnen het ludieke kamerplanten-thema ook vele kunstuitingen getoond worden en overige activiteiten plaatsvinden.

Er is bovendien ook gelegenheid om planten om te ruilen. Als uw huis bijvoorbeeld te klein voor uw plant is geworden, dan ruilt u de plant tegen twee kleinere planten van een buurtbewoner die een grote plant zoekt. Ook kunt u uw zielige plant meenemen voor een gratis consult: wij vertellen dan hoe u de plant nieuw leven in kunt blazen en u neemt hem na afloop van het consult weer mee naar huis.

Naast asiel & opvang hebben wij beperkt maar ook plaats om uw kamerplanten water te geven terwijl u op vakantie gaat. Na overleg kunt u de plantaardige logés bij ons komen brengen.

Wilt u van uw kamerplant(en) af? Bel of mail ons dan:
06 520 229 06 - info@denkbeelden.com

Dingen die met planten te maken hebben, zoals (zelfs lekkende) gieters, lege (over)potten en spuuglelijke huisraad-met-florale-motieven zijn ook welkom.

Wil je meer weten over dit project ga dan naar http://www.denkbeelden.com of kijk in Facebook en/of Twitter!

Groeten,
Yvette van der Does