Wandelen door de Bretten

Op zondag 19 september 2010

Je wordt hierbij van harte uitgenodigd om komende zondag mee te lopen met de Bretten Walkabout. Het is de première van het Nemo Wandeltheater over de oorsprong van de Bretten.
Je kunt alleen de route van het Wandeltheater meelopen of er een prachtige dagwandeling van maken door de hele Brettenzone die ligt ten noorden van de Haarlemmerweg.

Volg een spannende wandeling langs zeven theaterinstallaties

Ga terug in de tijd toen dit gebied nog een woest natuurgebied was en bewoond door nomaden, vissers en avonturiers!

Het startsein van de verhalenwandeling wordt gegeven tussen 14 en 16 uur in de oude “Herberg de Bretten” bij de Seineweg aan de Haarlemmervaart, bereikbaar via het fietspad tussen station Sloterdijk en Seineweg. Hier begint de wandelroute terug in de tijd via de oude Tol naar het enig overgebleven stukje Spaarndammerdijk uit de 13e eeuw. Passeer vervolgens een dramatische dijkdoorbraak met drenkelingen en volg het spoor terug naar de legendarische Friese krijger Uko, de eerste bewoner van dit gebied en stichter van Osdorp. Ontmoet de mysterieuze veervrouw en de Tijdgeest. Doorkruis de onderwereld en betreed het slagveld waar, dankzij de godin Baduhenna, de vrije Friezen ooit de Romeinen overwonnen. Aan het einde van de tijdreis verwelkomen Uko en zijn watergeesten de deelnemers met een magische gift in de nomadentent.

Verschillende wandelingen

•Wandeltheater: Het verloren land van Uko (2 km)
Een verhalenwandeling met onderweg 7 theaterinstallaties, tussen Seineweg en Lange Bretten. Start: 14 – 16 uur “Herberg de Bretten” langs het fietspad bij de sportvelden tussen NS Station Sloterdijk en Seineweg.

•Begeleide Brettenwandeling (12 km)
Start: 12 uur onder de Haarlemmerpoort: via het Westerpark, de Bretten en het Geuzenbos naar Halfweg, met halverwege het Nemo Wandeltheater. Onderweg veel aandacht voor cultuur en natuur.

•Individuele Brettenwandeling
Op eigen gelegenheid wandelen door het Westerpark, de Bretten en het Geuzenbos vanaf meerdere vertrekpunten:
Haarlemmerpoort, NS Station Sloterdijk, Seineweg, Australiëhavenweg of Halfweg, met onderweg het Nemo Wandeltheater.
Startpunten en afstanden naar Halfweg:

• Haarlemmerpoort: 12.5 km. (tram 3, bus 18/21/22)