Festival Waterval: ‘Parade aan de Sloterplas’

7 Fans

Waterval is een theater- en muziekfestival voor iedereen die in Nieuw West woont of wil wonen. Het is een marktplaats voor artiesten, beeldend kunstenaars, muzikanten, amusement, restaurants en bars uit de hele wereld, maar ook uit de buurt zelf.

Banner Waterfestival

Het festival is van vrijdag 20 tot en met 29 augustus in stadsdeel Osdorp, tegenover de Meervaart, aan de Sloterplas.

Programma
Iedere middag vanaf 15.30 uur biedt het festival een kinderprogramma met Hakim en gasten. Ook kun je 's middags roeibootjes huren en van de terrassen genieten.

Vanaf 19.00 uur 's avonds is er een afwisselend theaterprogramma in meerdere theatertenten. Artiesten die optreden zijn onder meer Rachid Larouz en Köksal Nurdogan, Kris Niklison en Eric Koller. Het Mobiele Naaiatelier verrast je met hun handwerktalenten. Ook Studio West, het centrum voor talentontwikkeling uit Osdorp is te vinden op Waterval.

Vanaf 22.00 uur tot 23.30 uur is er een muziekprogramma. Groepen die op Waterval optreden zijn het swingende Kasba en Orchestre Ismailia, het vrouwenkoor Mazanko en De Levende Jukebox.

Kijk voor het complete programma op de officiële website van Waterval.

Extra activiteiten
Op vrijdag 20 augustus wordt Waterval 's middags geopend door alle moeders en kinderen van Amsterdam Nieuw West. Op vrijdag 27 augustus organiseert Waterval een tweedehands markt. De laatste avond, zondag 29 augustus is er een afsluitend gala met alle hoogtepunten van het festival.

Praktische informatie
Waterval is geopend van 15.00 tot 24.00 uur. Het festivalterrein, kinderprogramma, muziekprogramma, markt, gala en terrassen zijn gratis toegankelijk. De theatervoorstellingen kosten tussen de € 4,- en € 8,- (onder voorbehoud). De café's en restaurants bieden divers aanbod voor gevarieerde prijzen.

Cees van Lente

Opruimen van het geheugen dd 18-08-2004