Skaten door de Bretten

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Op zondag 20 juni vindt voor de eerste keer de Brettenskate plaats. De Bretten is een prachtig gebied in het noordwesten van Amsterdam tussen Halfweg en de Haarlemmerpoort.

wie, wat, wanneer, waar

wie, wat, wanneer, waar Door: Jan van Zijp

Sport in West

De stadsdelen West en Nieuw-West werken onder de naam Radiaal West samen om meer bedrijvigheid, natuurliefhebbers, sporters en dagjesmensen naar De Bretten te trekken. Dit doen ze onder andere via sportevenementen in het gebied.
De start van de Brettenskate is in het Vondelpark (vaste vertrekplaats van de Friday Night Skate). Tussen half twee en half drie is er halverwege de tocht op Sportpark Spieringhoorn (bij DWS) tijd om te genieten van frisdrank en spectaculaire skatedemonstraties op een halfpipe. Alle skaters worden uitgedaagd om hier hun trucs te laten zien. Vervolgens wordt de skatetocht vervolgd richting Spaarnwoude (door de Bretten) en daarna terug naar het Vondelpark. Deelname is gratis en men kan van start gaan in het Vondelpark of aansluiten vanaf de pauze op Sportpark Spieringhoorn. De Brettenskate wordt georganiseerd door de stadsdelen West en Nieuw-West in samenwerking met fridaynightskate.nl, thisissoul.nl en voetbalvereniging DWS. Na de zomer vinden nog meer evenementen Brettenevenementen plaats: een hardloopwedstrijd, fietstocht en wandeltocht.

Website

Meer informatie over het project De Bretten vindt u op de nieuwe website: www.debretten.amsterdam.nl.