De Bretten op de fiets

Opening recreatiepad tussen Amsterdam en Halfweg

Opening

Op 26 september openen portefeuillehouders Dirk de Jager (West) en Paulus de Wilt (Nieuw-West) een nieuwe route: het Brettenpad. Het pad ligt in het noordwesten van Amsterdam, tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg. De route van 11 kilometer is aangeduid met groen/witte stippen. Om 12.30 uur wordt het informatiebord met de route onthuld in het Westerpark. Daarna geven de portefeuillehouders het startschot voor het evenement Bretten by Bike.

De route

Het Brettenpad ligt tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg (v.v.). Hoogtepunten onderweg zijn onder andere; het industriële erfgoed Westergasfabriek, restanten van de eerste Nederlandse spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem, het oude vissers- en havendorp Sloterdijk, dat uit de 15e eeuw stamt, en restanten van de middeleeuwse IJdijk. In het gebied liggen ook meerdere sportparken en volkstuinparken. Opvallend in het gebied is de in 1631 aangelegde Haarlemmertrekvaart. Richting Halfweg liggen de Amsterdamse natuurgebieden De Kluut en Lange Bretten, een stadswildernis waar je doorheen kunt struinen.

Meer weten? Website van De Bretten

Dar is de opening in het westerpark