Vierde Amsterdam Walkabout

1 Fan

Wandel mee door het oude en het nieuwe Westerpark, over de resten van de middeleeuwse Spaarndammerdijk, door de wildernis van de Bretten, langs de banpaal, het Oerij, het oude Sloterdijk en verder.

'Mythische' resten in het landschap tussen Amsterdam en Halfweg Foto: november 2007

Op zondag 13 en 20 september 2009 kunt u wandelen door de Brettenzone naar het Fort Benoorden Spaarndam, met onderweg de verhalen over de ontstaansgeschiedenis van het landschap.

Meer weten? Aankondiging op Samen West.

Oorspronkelijk is de ‘walkabout’ de zwerftocht van de Australische Aboriginals naar de 'Droomtijd', de wereld van de vooroudergeesten, via 'Songlines', mythen en liederen over de oorsprong van het landschap en de mens. Ook in Amsterdam zijn voor de wandelaar de ontstaansmythen nog zichtbaar in het landschap, als je de (voet)sporen van de oude verhalen volgt.