Meubelstukken gezocht!

2e inzameldag museumwoning Van Eesterenmuseum

Zaterdag 15 september 2012 van 12 tot 16 uur
Van Eesterenmuseum
Burgemeester de Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam

12 oktober 2012 is het zover, dan wordt de Van Eesteren museumwoning feestelijk geopend. Op dit moment zijn de aannemer, stucadoors, loodgieters en behangers van de Alliantie hard aan het werk om de museumwoning in de Freek Oxstraat weer in de originele staat van 60 jaar geleden te brengen.

Als zij klaar zijn dan kunnen we gaan inrichten! Het museum heeft al een paar mooie objecten gekregen tijdens de succesvolle 1e verzameldag maar er ontbreken nog een paar broodnodige stukken om de woning kompleet in te richten. Heb jij bijvoorbeeld een eettafel met linoblad, een kolenkit of melkfles uit de jaren '50 in de berging staan, schenk deze alsjeblieft aan de museumwoning. Je kunt dat doen tijdens de 2e inzameldag op zaterdag 15 september van 12:00-16:00 uur. Je spullen worden gefotografeerd en komen wellicht met jouw verhaal in de catalogus van de museumwoning.

Kijk dus even rond in je berging of zolder wat je niet meer gebruikt en kunt missen. Het Van Eesterenmuseum aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125 ziet je aanstaande zaterdag graag deze misschien wel museumwaardige stukken inbrengen. Mocht je precies willen weten wat er nodig is bekijk dan de verlanglijst op http://www.vaneesterenmuseum.nl/verlanglijst.html

Niet onbelangrijk: Tomadorekjes, Brabantia prullebakjes en andere jaren 50 huisraad die het museum dubbel binnen krijgt worden opgeslagen en gebruikt voor de toekomstige Bed & Breakfast.

Voor meer informatie en vragen neem dan contact op via museumwoning@vaneesterenmuseum.nl of bel Hans van der Schaaf 06-24556482.

Van Eesterenmuseum
1063 BJ Amsterdam

De museumwoning is een initiatief van het Van Eesterenmuseum en Woningbouwcorporatie de Alliantie en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Doen, De Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting.