Waar voetbalde HRVC?

Over verdwenen plekken en gebouwen

Auteur: Arie Haagsma
Sloterdijk

Op weg naar de spoorwegovergang bij het oude station Sloterdijk Op weg naar de spoorweg overgang. net niet zichtbaar rechts op de foto Door: Arie Haagsma

Deze vraag komt van Arie Haagsma als reactie op het verhaal Sloterdijk rond 1975 van Joop Jansen.

Misschien dat ik het over het hoofd gelezen heb waar het veld van HRVC lag? Maar in mijn beleving kwam je van station Sloterdijk, ging je de overweg over, direkt rechts de sigarenwinkel ander hoek de bakker? waar je voor een kwartje koekkruimels kocht.

Aan de andere kant had je een muurtje met een weggetje waar de huizen aan stonden. Op de T-kruising ging je linksaf de Velserweg op, met aan het eind al die velden.
Rechts bij de kruising de Spaarndammerdijk op langs het kerkje/kerkhof/ tuintjes, en dan op het eind de velden van onder meer DWS en De Spartaan.
Op de T-kruising rechtsaf en ongeveer tegenover het kerkje/kerkhof kon je linksaf naar beneden, en daar was het veld van HRVC, (volgens mij ook nog van De Germaan, maar dat weet ik niet zeker) dus - zeg maar - in het verlengde van de T-kruising maar dan lager gelegen.

Speelde zelf op het nieuwste complex in die tijd, en wel bij SDW aan de Roos van Dekamaweg (ingang) tegenover de Coca Cola fabriek. En ja, iedere 14 dagen dan de polder in om te voetballen.

Han Wessels

HRVC

Leuk deze berichten over mijn oude cluppie. Via mijn oom Joop de Jong in 1968 (op 8 jarige leeftijd) bij HRVC terecht gekomen. En rond mijn 19de weer vertrokken. Toenmalige senioren trainer Willem Borggreve. Die haalde me een paar jaar later naar WTO. Kwam ik weer een aantal oud HRVC-ers tegen ;-). Ik las dat de club in 2000 is opgeheven. Jammer.

Ton de Wit

HRVC

Mijn hele familie voetbalde vele jaren bij HRVC, Toon de Wit, Ferry de Wit en ondergetekende Ton de Wit, een geweldige tijd gehad, bij deze fantastische vereniging, zelfs zijn we in de 1e klasse( AVB) algeheel kampioen geworden.

Max Haeck

HRVC

Dit is voor mij een bekend gezicht HRVC als de zoon van "ome Jan" de penningmeester en later de voorzitter van zijn club. Samen met Joop de Jong vormde met natuurlijk veel ander vrijwilligers de peilers van deze vereniging. Zelf natuurlijk ook in diverse elftallen gespeeld. Op de foto zie je Willem Jansen die in mij begin tijd jeugdleider was. Jan Laarman later een gerenomeerd scheidsrechter. Zo staan er voor mij op de foto nog veel bekende mensen op.

Loes de Jong

Hallo, dit is een foto van HRVC voor het clubgebouw bij Sloterdijk. Later verhuisde de club naar de Velserweg.

Teamfoto HRVC 1958/1960 ?

Age Otten

HRVC

ik en me broer hebben daar gespeeld  van 1979 tot 1984

paul nijveld

Re: hrvc

nol polder:
ik heb van 1958 tot 1964 gevoetbald bij hrvc

nol polder

hrvc

polderal

Re: Velserweg

A.Hoffschlag:
Dag. nou, u heb al kunnen lezen waar hrvc (heemskerk-rodi-vriendencombinatie) lag. ik zelf heb 25 jaar bij hrvc gevoetbald maar dan op de eendracht vanaf 1967.daarvoor heb ik in mijn welpentijd bij Olympus gevoetbald. dat lag op de velserwegtereinen waar de meeste clubs zaten. ja, wat jammer dat er zoveel verenigingen weg zijn

A.Hoffschlag

Velserweg

Frank van Bronkhorst

HRVC en Velserweg

Hallo,

Ik voetbalde vanaf 1956 op de Velserweg bij SLTO die een stenen clubhuis deelde met WMS dat aan de andere kant van het clubhuis ook twee velden had.
Als je de spoorweg over ging, kon je naar links richting Velserweg dat in een polder lag en naar rechts naar de velden van DWS, Spartaan en volgens mij ook Germaan en SNA.
De velden van HRVC en ASR (Amsterdamse Stads Reiniging) lagen in de kromming van de splitsing.
Heb daar in mijn welpentijd (zo heette de categorie 10-12 jaar) van SLTO wel eens gespeeld tegen HRVC.
Ik heb nog een plattegrond van de Velserweg uit , ik geloof 1956. Zal deze t.z.t. nog eens plaatsen op deze site.

D.Rijff

Heemskerk