Vrijdag 12 oktober opening Van Eesteren Museumwoning

Precies 60 jaar nadat Tuinstad Slotermeer door hare Majesteit Koningin Juliana werd ‘geopend’

Het was de eerste tuinstad van de Westelijke Tuinsteden, een nieuw woongebied aan de westkant van Amsterdam dat volgens het stedenbouwkundig uitbreidingsplan van architect en stedenbouwkundige Cornelis Van Eesteren is uitgevoerd. Het waren woningen voor bewoners die uit de destijds oude en kleine stadswoningen naar de ruime, schone en vooral groene tuinsteden verhuisden.

60 jaar tuinstad Slotermeer
‘De aanleiding voor deze museumwoning is natuurlijk dat we vieren dat Nieuw-West en tuinstad Slotermeer 60 jaar bestaat.’ Zo legt gebiedsontwikkelaar Jürgen Klaassen van de Alliantie uit. ‘Met deze woning willen we laten zien hoe de woningen destijds zijn bedoeld. En dat ze met wat aanpassingen prima passen in de huidige tijd, want op kolen stoken we niet meer. De tuinsteden zijn een tijd lang minder populair geweest, maar wij zijn ervan overtuigd dat ook nu steeds meer mensen graag in een rustige, karaktervolle en groene omgeving willen wonen. En dus ook steeds meer mensen de westelijke tuinsteden weer gaan waarderen. En dat laten we hier zien.’
De Museumwoning wordt door een aantal bewoners van het eerste uur geopend, bijgestaan door bestuursvoorzitter Jim Schuyt van de Alliantie, wethouder Paulus de Wilt en museumdirecteur Hans van der Schaaf

Zaterdag 13 oktober - Eerste kijkdag Van Eesteren museumwoning
Primeur! Het Van Eesterenmuseum organiseert op zaterdag 13 oktober naast de reguliere rondleiding van 14:00 uur voor de allereerste keer een rondleiding inclusief de Van Eesteren museumwoning in de Freek Oxstraat. Nieuws- en kijkgierig hoe een woning 60 jaar geleden volgens het concept 'Goed Wonen' er uitzag, meld je dan snel aan, er kunnen maximaal 12 personen met deze rondleiding mee.

Aanvang: 14.00 uur | Deelname: € 5,- | Startlocatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125 | Aanmelden: via museumwoning@vaneesterenmuseum.nl

Rondleidingen elke vrijdag en zaterdag
Vanaf deze zaterdag 13 oktober start elke vrijdag en zaterdag om 14:00 uur zowel de reguliere rondleiding door het buitenmuseum, als een rondleiding inclusief Van Eesteren museumwoning.

Kijk voor meer info over het Van Eesterenmuseum op: http://www.vaneesterenmuseum.nl

Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam