Prijswinnaars verhalenwedstrijd Arm & Rijk

Maand van de Geschiedenis

Ger de Lange en Jeep Rutgers zijn de winnaars geworden van de verhalenwedstrijd van oktober 2012.

Deze wedstrijd - in het kader van de maand van de geschiedenis- had als thema Arm & Rijk.

Ger de Lange bracht met oude foto's in beeld dat er geen standsverschil was in de speeltuin van het Hoofddorpkwartier: bekijk hier zijn foto's.

Jeep Rutgers beschreef hoe je - vlak na de oorlog - arm was en toch rijk kon zijn in de Staatsliedenbuurt: lees hier zijn verhaal.

De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Gefeliciteerd!

Oktober 2012 stond in het teken van geschiedenis. Overal in Nederland organiseren honderden instellingen een breed scala aan activiteiten. Het thema van de Maand van de Geschiedenis is Arm & Rijk. Elke dag was er wat te doen.

De Maand van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum in samenwerking met het Rijksmuseum.

Jan Rutgers

prijswinnaar??

Ja ik heb een prijs gewonnen, ik was tweede en die ander op één na de laatste.
Het aantal deelnemers was dus nogal teleurstellend voor de organisatoren mag ik veronderstellen.
Ik ben uitermate tevreden met mijn prijs en zal het zeker vele malen door kijken, maar het was nog leuker geweest, als er wat meer deelnemers zouden zijn geweest.
Zeker elke twee dagen een keer, kijk ik of er alweer nieuwe verhalen zijn en het maakt me niet uit over welke buurt of straat ze gaan, wel heb ik voorkeur voor de 50er en 60er jaren, dan is het echt genieten.
In wezen zijn de sites "Geheugen van . . . . " een aaneenschakeling van maanden van de geschiedenis.
Wat mij betreft een groot compliment voor de mensen achter deze sites, zij voorzien in een behoefte en verschaffen veel (lees)plezier.
Jongens en meisjes, BEDANKT!