Leeuwendalersweg/bos en lommerweg

Winkels eind jaren 50,

Auteur: Arie Haagsma

Zoek naar namen van winkels.

We gaan in onze gedachten virtueel naar de Bos en Lommerweg, thv de kolenkit, op de hoek van de Leeuwendalersweg was een wolwinkel, we lopen dan naar de drogist, gaan daar de hoek om en komen bij de slager, oversteken en dan had je een coöp of snoepwinkel (wie weet dit nog??) lopen door en dan had je de bakker, weer oversteken en je kwam bij de groenteboer, doorlopen langs de Klaas de Vriesschool, en aan het eind van de Leeuwendalersweg had je een sigarenwinkel, weer doorlopen en dan had je een houthandel(volgens mij dus, of wat was het??) oversteken en dan was daar een ?????bedrijfje/winkel ????? er hingen altijd vitrages zodat je niet naar binnen kon kijken, wie weet wat hier gevestigd was??? doorlopen dan had je apotheker "kliphuis" oversteken en daar zat ook een slager, waarna je weer bij de wolwinkel uitkwam. Wie weet dus wat er gevestigd was in de door mij geplaatste vraagtekens.

BVD, vr groet