Diderot 13d presenteert Anne van Duuren

Prints Are of Previous Touch: Nieuwjaarsopening 12 januari

Amsterdam Nieuw-West

Anne van Duuren werkt sinds 10 december 2012 aan een installatie in Diderot 13d. Speciaal voor deze locatie maakt zij een ruimtelijk kunstwerk: Prints Are of Previous Touch.

Anne van Duuren Diderot 13d

Diderot 13d opent het jaar 2013 met Anne van Duuren: Prints Are of Previous Touch
Zaterdag 12 januari wordt van 18—21 uur, als Nieuwjaarsopening, de complete installatie gepresenteerd, u bent van harte welkom.

Prints Are of Previous Touch is een werk waarvan de bodem bestaat uit een afdruk van de vloer van de totale ruimte van Diderot 13d. Deze afdruk vormt een nieuw oppervlak. Een nieuwe huid, die het verlangen van de tastzin vervangt om elk streepje, richeltje, randje voelend met de vingertoppen aan te raken. Het is als het ware een vermenigvuldigd tastzintuig, dat het gehele oppervlak gelijktijdig beroert.

Waar beide lagen samenvallen, is het onmogelijk voor de vloer om de afdruk te dragen. Om te kunnen dragen is het immers noodzakelijk dat de vloer niet wordt aangeraakt. Uit de onmogelijkheid van de vloer om te dragen ontspringt de vraag naar de mogelijkheid van het dragen van betekenis voor deze bodem.

Anne van Duuren studeerde in 2012 af aan de Gerrit Rietveldacademie in de richting Beeldende kunst.

Diderot 13d is het kunstenaarsinitiatief in de Diderotstraat in Nieuw-West