Dwaling in Slotervaart

Deze wijk op een heel andere manier ervaren?

Slotervaart

Zaterdag 12 oktober 2013 kun je mee op een Dérive, dat is een wandeling zonder specifieke bestemming om zo een gebied anders te verkennen.

Dwalen Dérive

Dwalen Dérive

Wandelen in de omgeving van het World Fashion Centre onder leiding van kunstenaar, psychogeograaf en ‘Dérive-kenner’ Wilfried Hou je Bek.

Ook zal fotograaf Noortje Schmit (http://www.noortje.org/) vertellen over haar werk, fascinatie voor de theorieën van de psychogeografie en de dérive, en zal ze al dwalend foto's maken die later op http://www.nwopen.nl zijn te zien.

Startlocatie: World Fashion Centre bij het beeld van Koningin Wilhelmina, 16:00 uur. Meewandelen is gratis.
Aanmelden: via de e-mail

Dérive heeft zijn oorsprong in het Parijs van de jaren ’60. Door de beweging ‘Situationisten’ werd een Dérive beschreven als het lopen in de stad zonder een specifieke bestemming, om zich zo opnieuw over te kunnen geven aan de prikkels van de omgeving en de daarmee gepaard gaande ontmoetingen. Wie meeloopt op 12 oktober ervaart wellicht net als de Situationisten een ‘radicaal nieuwe ervaring van de stad’.

In oktober belicht Nieuw-West Open, het culturele programma dat de 60e verjaardag van Amsterdam Nieuw-West viert, het World Fashion Centre en omliggende gebied in Slotervaart. Het programma, met speciale Nieuw-West Open activiteiten en tips, zie je op http://www.nwopen.nl, op Facebook & Twitter. Verken en vier je mee?