ontKIEMWest presenteert: Thuiskomen bij Van Tijen

Verhalenroutes en meer in Nieuw-West: 22 december 2013

Auteur: Jan Hart
Amsterdam Nieuw West

Ga mee op reis door de Van Tijenbuurt en ontdek de verborgen kanten van de wijk!

OntKIEMWest presenteert: Thuiskomen bij Van Tijen
Rondom de kortste dag van het jaar nodigen enkele bewoners u uit om in hun huiskamer te luisteren naar verhalen van henzelf of speciale gasten. Vertellingen van ver en dichtbij, van lang geleden of net bedacht, al dan niet met muziek, dans of theater. Op het landje aan de Van Karnebeekstraat koken we op vuurkorven, bakken we brood en houden we races met kruiwagens. Binnen zijn er spelletjes voor jong en oud. De verhalenroute is een initiatief van OntKIEM West in samenwerking met bewoners en partners uit de Van Tijenbuurt in Geuzenveld met Buurtkeuken De Kachel aan Van Karnebeekstraat 47 als kloppend hart.

Programma

15.30 – 19.30
Verhalen, eten, drinken, muziek, theater en spelletjes voor kinderen en volwassenen in De Kachel en op het landje aan de Van Karnebeekstraat.

16.00 – 19.00
Op elk heel uur start de verhalenroute vanaf De Kachel onder leiding van een gids. Kom mee en luister onderweg naar onder meer Jan van den Enden, de Helikopter Club, Adam en Neco, Eva de Rijk, Ome Jan, Simon Rowe, Victor Bottenbley en Sahand Sahebdivani van Mezrab.

Locatie startpunt routes:
Buurtkeuken de Kachel, Van Karnebeekstraat 47, 1069 RG. Amsterdam

Locatie van het Landje
Tussen de Aalbersestraat, Savorin Lohmanstraat en Van Karnebeekstraat, Amsterdam Geuzenveld

Kaartverkoop en informatie
Deelname aan de route bedraagt €1. Zie voor meer info over kaartverkoop en reserveren: http://www.ontkiemwest.nl.

Informatie: info@ontkiemwest.nl 0658-888-244

Nieuwsgierig of wil je graag meedoen? Kijk op http://www.ontkiemwest.nl of http://www.facebook.com/ontkiemwest.nl en de facebookpagina van BurenDag Nieuw-West.

OntKIEM West combineert tuinieren, koken en kunst en kweekt samen met bewoners ontmoetingen, talent, verbeelding en creativiteit voor jong en oud. OntKIEM West wil de kunstmest zijn voor de wijk en culturele, creatieve en sociale ideeën tot bloei laten komen. Buurtbewoners werken samen met het KIEM-team toe naar een feestelijke eindpresentatie vol theater, muziek, groen en kunst op het landje rond 21 juni 2014.

OntKIEM West is een initiatief van Moving Arts Project i.s.m. f.a.Q en bewoners en partners in de Van Tijenbuurt. Het project wordt ondersteund door stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, Actenz, Rochdale, Stadgenoot, Eigenwijks, de Goeman Borgesiusschool, de Weggeefwinkel Nieuw-West, Baruch Drukkerij, Kooter Hoveniers, De Wit Groenaannemer, Rutte Groep Wegenbouw en de VoorleesExpress.