Stripkrant over Oud-West

Gratis stripkrant WAT WIL WEST gelanceerd

Auteur: Stijn Schenk
1 Fan

Op vrijdag 31 januari 2014 werd de gratis stripkrant WAT WIL WEST gelanceerd, de opvolger van de succesvolle gratis stripkrant Orient X Press die in 2012 Amsterdam-Oost in kaart bracht.

Uit de stripkrant WAT WIL WEST Tekening: Tjeerd Royaards

In WAT WIL WEST geven maar liefst vijfentwintig zowel aanstormende als roemruchte Amsterdamse tekenaars een blik op Amsterdam West in een verzameling van beeldverhalen. Van bitterzoete herinneringen opgehaald door bejaarde buurtbewoners, tot een blik op stadsboeren in de buurtbak en een interactieve uitklapposter voor de jeugdige lezers, WAT WIL WEST biedt voor elk wat wils.

De stripkrant is huis-aan-huis geleverd in de postcodes 1053 of 1054. Verder zijn er kranten te vinden door Amsterdam Oud-West en in alle betere stripwinkels van Nederland. WAT WIL WEST werd mogelijk gemaakt door de Stichting Wijkopbouworgaan Oud-West en door de gulle steun van ondernemers in Amsterdam West.

WAT WIL WEST is een initiatief van Maia Matches, tevens initiator van de Orient X Press en Stijn Schenk. Voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen, zie de WAT WIL WEST blogspot.

Gedurende februari, maart en april 2014 zullen er nog vele andere stripgerelateerde activiteiten worden ontplooid onder de naam zichtbare lijnen OudWest, georganiseerd door Stijn Schenk.